Back to top

Hódítsa meg a lengyel piacot!

Őszi, Lengyelországi élelmiszeripari kiállításra szervez közösségi részvételt az AMC. A magyar stand hatvan négyzetméteres lesz, március 29-ig kell jelentkezni.

Szeptember 30. – október 3. között Poznanban rendezik a Polagra Food nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítást. Ahogy az Agrármarketing Centrum beharangozójából kiderül, az elmúlt években jelentős átszervezésen esett át a hagyományos Polagra vásár.

Az élelmiszer rész, a Polagra Food időben is elvált a Polagra mezőgazdasági részétől, amely Polagra Premiery néven született újjá januári időpontban, kétéves periodicitással. A szétválás lehetővé tette egy igazán professzionális, kizárólag a szakmai közönségnek szóló üzleti típusú élelmiszer-kiállítás megszervezését, amire a kiállítók már régóta vágytak.

A 2018. évi első önálló Polagra Food adatai biztatóak: 16 országból 170 kiállító és 3221 kizárólag szakmai látogató érkezett: üzletemberek, kiskereskedelmi láncok beszerzői, vendéglátóipari szakemberek. A Polagra Fooddal egy időben tartják a Polagra Tech (élelmiszer-gépipar), a Polagra Gastro (vendéglátóipar) és a Taropak (csomagolóipar) kiállításokat.

Az AMC legutóbb 2016-ban szervezett közösségi magyar részvételt az önálló Polagra Foodon 60 négyzetméteren húsáruval, fűszerekkel, pékáruval és snack-termékekkel.

A kiállításon is beigazolódott, hogy a hagyományok okán keresik a magyar termékeket Lengyelországban, versenyképes kínálattal van mit keresnünk ezen a 38 milliós bővülő piacon.

Akit érdekel az idei részvétel lehetősége, annak az AMC szervezésében megvalósuló közösségi magyar standot ajánljuk figyelmébe. Az idén is 60 négyzetméteres területet rendeznek be, ezen lehet standrészt igényelni. Az egységes arculati elemekkel felépített nemzeti standon megjelenő kiállítóknak árubemutatási és információs lehetőséget, közös tárgyalási felületet biztosít az AMC.

A jelentkezési határidő március 29., a kiállításról itt, a közösségi standról itt olvashatók a részletek.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Pásztorkutyákkal a farkasok ellen

A lengyelországi Mazur tóvidék a juhtenyésztői pásztorkutyákat kapnak, hogy segítségükre legyenek a nyájak védelmezésében a farkasoktól.

Nevet váltott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége

Nevet váltott az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) ezentúl Felelős Élelmiszergyártók Szövetségeként (FÉSZ) működik tovább - közölte a mintegy 500 hazai élelmiszeripari céget tömörítő szakmai szervezet szerdán az MTI-vel.

Szlovén mezőgazdasági kiállításra szervez közösségi standot az AMC

A szlovéniai Gornja Radgonában a nyár végén, augusztus 24–29. között rendezik meg a hagyományos mezőgazdasági vásárt. Az Agrármarketing Centrum elkezdte szervezni a magyar közösségi megjelenést, május 10-ig várják a kiállítani szándékozókat.

Hódmezővásárhely: az államtitkár együttműködést ígért

Megújult épületben, új infrastruktúrával körülvéve várta a már hagyományos díjátadóra a 26. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szervezői csapata az érintett cégeket és újságírókat. A kiállítás idén az OMÉK társrendezvénye is.

Élelmiszercsalások Európában

Megjelent az Európai Unió Élelmiszercsalás Elleni Európai Hálózat (Food Fraud Network) 2018. évi jelentése, amely betekintést nyújt az Igazgatási Segítségnyújtási és Együttműködési Rendszer (Administrative Assistance and Cooperation System, AAC) segítségével végzett információcserékbe.

Rekordszinten az európai almakészlet

Idén március elején 12 éve nem tapasztalt mennyiségű almakészlet volt még az európai tárolókban. Az Alma és Körte Világszövetség (WAPA) adatai szerint március elsején közel 3,1 millió tonna alma vár értékesítésre. Ez több mint másfélszer annyi, mint egy évvel korábban ugyanebben az időpontban, amikor csaknem 1,8 millió tonna alma maradt az európai termelők tárolóiban.

Borpiac - Lengyelország, a régi-új befutó

Az „európai bornagyhatalom” kifejezést hallva tízből tíz embernek valószínűleg nem Lengyelország jut eszébe, a „feltörekvő borhatalom” jelzőt viszont már nyugodtan megkaphatja az észak-európai ország. A szőlőtermesztés előretörésével egyre jobb minőségű saját boraik vannak, de ez szerencsére nem szorította ki a magyar borokat: a lengyelek kifejezetten keresik a magyar ízvilágot.

A pálinkapiacért aggódik a Pálinka Nemzeti Tanács

Láthatatlan konkurencia végzi ki a pálinkapiacot: az otthon főzött párlatok feketekereskedelme és a magánfőzők által illegálisan üzemeltetett bérfőzdék elburjánzása. A helyzet már nem pusztán az ágazat sikerességét veszélyezteti, a kormány intézkedések nélkül hamarosan ki fogja végezni az elsőszámú hungarikumként számon tartott pálinkát.

A jó pálinkához jó alapanyag kell

2019. március 14-én, második alkalommal rendezte meg a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk együtt! – Pálinka- és Párlatkészítés” elnevezésű szakmai napot. A program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara finanszírozásában valósult meg.

Nagyszerű a Bognárnál!

A múlt évszázad hetvenes-nyolcvanas éveiben szinte természetes és automatikus volt, hogy az alapiskolai tanulmányait befejező csallóközi srác a mezőgazdaságot vagy az élelmiszeripart választotta jövőjéül, megélhetése forrásául.