Back to top

Hódítsa meg a lengyel piacot!

Őszi, Lengyelországi élelmiszeripari kiállításra szervez közösségi részvételt az AMC. A magyar stand hatvan négyzetméteres lesz, március 29-ig kell jelentkezni.

Szeptember 30. – október 3. között Poznanban rendezik a Polagra Food nemzetközi élelmiszeripari szakkiállítást. Ahogy az Agrármarketing Centrum beharangozójából kiderül, az elmúlt években jelentős átszervezésen esett át a hagyományos Polagra vásár.

Az élelmiszer rész, a Polagra Food időben is elvált a Polagra mezőgazdasági részétől, amely Polagra Premiery néven született újjá januári időpontban, kétéves periodicitással. A szétválás lehetővé tette egy igazán professzionális, kizárólag a szakmai közönségnek szóló üzleti típusú élelmiszer-kiállítás megszervezését, amire a kiállítók már régóta vágytak.

A 2018. évi első önálló Polagra Food adatai biztatóak: 16 országból 170 kiállító és 3221 kizárólag szakmai látogató érkezett: üzletemberek, kiskereskedelmi láncok beszerzői, vendéglátóipari szakemberek. A Polagra Fooddal egy időben tartják a Polagra Tech (élelmiszer-gépipar), a Polagra Gastro (vendéglátóipar) és a Taropak (csomagolóipar) kiállításokat.

Az AMC legutóbb 2016-ban szervezett közösségi magyar részvételt az önálló Polagra Foodon 60 négyzetméteren húsáruval, fűszerekkel, pékáruval és snack-termékekkel.

A kiállításon is beigazolódott, hogy a hagyományok okán keresik a magyar termékeket Lengyelországban, versenyképes kínálattal van mit keresnünk ezen a 38 milliós bővülő piacon.

Akit érdekel az idei részvétel lehetősége, annak az AMC szervezésében megvalósuló közösségi magyar standot ajánljuk figyelmébe. Az idén is 60 négyzetméteres területet rendeznek be, ezen lehet standrészt igényelni. Az egységes arculati elemekkel felépített nemzeti standon megjelenő kiállítóknak árubemutatási és információs lehetőséget, közös tárgyalási felületet biztosít az AMC.

A jelentkezési határidő március 29., a kiállításról itt, a közösségi standról itt olvashatók a részletek.

 

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Élményközpontú OMÉK három helyszínen

A legkiválóbb magyar mezőgazdasági és élelmiszer-ipari termékek bemutatója az OMÉK, amely az idén a fiatalokra és az innovációkra fókuszál. A négynapos kiállítás első napját szakmai rendezvényeknek szentelik. Nagy István agrárminiszter bejelentette, hogy az idén 1,2 milliárd forintos költségvetéssel, vidéki társrendezvényekkel együtt szervezik meg a nagyszabású kiállítást szeptember 26-29. között.

Csúcsra járatja az innovációt a magyar cég

Semmi olyan technológiát nem alkalmaznak, amelyre másutt ne lenne példa, azonban mégis kiemelkednek az átlagos hazai nagyüzemek sorából. A minden munkaterületet jellemző, ilyen magas fejlettségi szint egyelőre példa nélküli Magyarországon.

Szélesebb körben válhatnak ismertté a digitális technológiák

Kulcskérdés a gazdák bevezetése a digitális világba, hisz ez esetben jóval többről van szó, mint pusztán technológiai megújulásról – hangsúlyozta Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár a közelgő PREGA konferencia és kiállítás beharangozóján.

Piros kivi nyert a Fruit Logistica-n

Olasz konzorcium piros kivije nyerte a Fruit Logistica kiállítás Újdonságdíját az idén. Ez a zöldség-gyümölcs ágazat legfontosabb elismerése, amit a berlini kiállítás látogatói szavazata alapján ítélnek oda, az idén már a 14. alkalommal. A Fruit Logistica-n az idén 90 ország több mint 3200 kiállítója mutatkozott be.

Nők a nemzetközi zöldség-gyümölcs kereskedelemben

Ilyen még nem volt: február 8-án, pontosan egy hónappal a nemzetközi nőnap előtt – amelyet Berlinben az idén hivatalos munkaszüneti nappá nyilvánítottak – a Fruit Logistica harmadik napján világtalálkozót szerveznek a nemzetközi zöldség- és gyümölcskereskedelmi üzletben érdekelt nőknek.

Gardenia 2019, Poznan

Sok érdekes szakmai programmal, bemutatókertekkel, kertépítési és –berendezési ötletekkel és trendekkel várja a szakmai látogatókat február 21. és 23. között a Gardenia Nemzetközi Kertészeti, Kertépítészeti és Szabadidős Szakvásár a lengyelországi Poznanban.

Agrártudományok a Csodák Palotájában

A Csodák Palotája együttműködési megállapodást kötött – a felsőoktatási intézmények közül elsőként – a Szent István Egyetemmel. A két intézmény a megállapodás keretében kívánja erősíteni az ismeretterjesztő és tudománynépszerűsítő tevékenységüket 2019-től.

A marhahús botrány következményei Lengyelországban

A lengyel marhahús-ágazati tanács közös álláspontot dolgozott ki, hogy ne fordulhasson elő még egy olyan eset, mint ami a közelmúltban Ostrów Mazowieckiben történt a vágóhídon.

Forradalmasít a függőleges szélturbina

A megújuló energiaforrások piaca egyre gyorsabban növekszik, és a lengyelek is részt vesznek az innovációkban.

A dűlőtől a pincéig

A KITE Zrt. nem egyes gépeket, hanem teljes megoldásokat kínál partnereinek. Kertészeti kínálatukból az idén a szőlőtermesztés gépeit vonultatták föl az AGROmashEXPO-n, a soraljművelőktől kezdve a permetező-, lombbefűző gépeken, szüretelőkombájnokon át a bogyózókig, bogyóroppantóig. A gépek legfontosabb paramétereit Olajos Sándor szőlészeti gépértékesítési menedzser ismertette.