Back to top

Létrejött az új UPL

Befejeződött a UPL és az Arysta LifeScience akvizíciója, ezzel létrejött az új UPL, amely vezető helyet foglal el a globális élelmiszer-ellátó rendszerek sorában, tudatta február 1-jei közleményében az Arysta LifeScience Magyarország Kft.

„Célunk, hogy az úgynevezett „OpenAg” (nyitott mezőgazdaság) programunkon keresztül átalakítsuk a mezőgazdaságot. Olyan mezőgazdasági hálózatot építünk, amely minden résztvevő számára fenntartható növekedést jelent, korlátok és határok nélkül.

Az új UPL, amely 76 országban van jelen, és több mint 130 országban értékesít, globálisan az eredeti és a szabadalommal nem védett mezőgazdasági megoldások teljes portfólióját kínálja a különféle szántóföldi és kertészeti kultúrák vonatkozásában, ideértve a teljes növénytermesztést lefedő növényvédő szereket, biológiai megoldásokat, valamint a csávázást.

A világ fenntartható, az éghajlat változásainak kevésbé kitett mezőgazdaságot igényel, miközben a gazdálkodók fokozottabb kihívásokkal szembesülnek, hogy megfeleljenek az egyre speciálisabb igényeket támasztó élelmiszerláncnak.

A gazdáknak olyan technológiákra van szükségük, amelyek támogatják őket, hogy rugalmasabbak legyenek, növeljék a termelékenységet. Hiszünk abban, hogy a UPL és az Arysta erősségeinek kombinálásával olyan portfóliót kínálhatunk, amely választ ad a fenti kihívásokra.

Az új UPL a gazdálkodók által termelt élelmiszerek mennyiségének és minőségének javítása mellett kötelezte el magát, amely a következő elemeket foglalja magába:

• segítségnyújtás a gazdálkodók részére a növénytermesztésben felmerülő kihívásokra;

• a kutatás és fejlesztés támogatása a jövedelmező és fenntartható megoldások érdekében;

• a „legjobb gyakorlat” alkalmazása a gyártás és a partnerek kiszolgálása során;

• továbbra is figyelünk a hatékonyság növelésére;

• a stratégiai partnerségen keresztül magas színvonalú technológia nyújtása vevőink számára.

Örömmel tekintünk a közösen végzett munka elé az elkövetkezendő hónapok során, miközben az egységes céggé válás folyamatai zajlanak.

Hiszem, hogy az új UPL, a nyitott mezőgazdaság (OpenAg) törekvéseivel számos új és izgalmas lehetőséget nyújt. Bizakodva tekintünk az előttünk álló időszakra, amelyben céljainkat Önökkel együtt valósítjuk meg.” – áll a közleményben.

Forrás: 
arysta

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Nem minden tesz jót a vadméheknek

Néhány méhbarátnak tekintett növény negatívan befolyásolhatja a vadméh lárváinak fejlődését. A számukra nem megfelelő pollent termelő növények között található többek között a levendula, a mák, a napraforgó, a repce vagy a kukorica.

A cink- és nitrogén-ellátás összefüggései

Napjainkban a mezőgazdaság egyik legfontosabb feladata, hogy a fenntartható fejlődés szabályait figyelembe véve termeljen. Ennek megfelelően a legfontosabb alapelvek közé tartozik a környezet- és természetvédelmi irányelvek betartása, a mennyiség mellett a lehető legjobb minőségű termésre való törekvés.

A betiltott lóbab

Az olaszországi Sesto Fiorentino polgármestere, Lorenzo Falchi megtiltotta a lóbab termesztését egy beteg gyermek védelmében. A gyermek házától 300 méteres körzetben rendelte el a növények felszámolását.

Növényvédelmi előrejelzés – tűzelhalásveszély

Tipikus áprilisi időjárásnak lehettünk tanúi, hűvös és meleg napok váltogatták egymást, szerencsére fagy nem volt. A szárazság a kisebb esők ellenére nem enyhült. Rajzik a cserebogár, fertőz a tűzelhalás, és kártevő rovarok egész sorával találkozhatunk.

Figyelem! Már nem várja meg a hatóság a júliust a parlagfű-ellenőrzésekkel

Változott a jogszabály, eltörölték a jól ismert július 1-jei határidőt – mostantól a parlagfű zöldbimbós állapotának kialakulását kell megakadályozni, és ezt a hatóságok folyamatosan ellenőrzik. A módosításnak szakmai indoka volt, idővel világossá vált ugyanis, hogy a virágzást közvetlenül megelőző kaszálásnak nincs érdemi hatása, más irányban kell keresni a megoldást.

Június 10-ig kell teljesíteni a tömeges méhpusztulások felderítéséhez kapcsolódó adatszolgáltatást

A Nébih az elmúlt hetekben több mint 12 000 gazdálkodótól kért növénytermesztési technológiai adatszolgáltatást a 2018-as tömeges méhpusztulások felderítése érdekében. Az ügyfélkapuval nem rendelkező termelőktől érkezett visszajelzések alapján a hivatal az adatszolgáltatási határidőt 2019. június 10-ig meghosszabbította.

Aranykoronánként 10 tonna burgonya

„Feltétlenül a bankszférába mennék – természetesen csak akkor, ha újrakezdhetném az egészet. Bár hozzáteszem, hogy a mezőgazdaságtól akkor sem távolodnék el.” Puskás Ferenc zákányszéki gazdálkodó lepett meg ezzel a válasszal, amikor beszélgetésünk végén megkérdeztem, vajon elfelejtettem-e valamit szóba hozni.

18 ezer hektár GMO fertőzött repcét semmisítettek meg francia gazdák

Franciaországban a gazdák összesen 18 ezer hektárnyi repcét pusztítottak el azután, hogy nem engedélyezett GMO fajtát találtak a vetőmagok között.

Szójabab – Az amerikai kapcsolat

Európa első számú szójabab-beszállítója az Egyesült Államok: 121 százalékkal, vagyis több mint duplájára nőtt az uniós import 2018 júliusa és 2019 áprilisa között az előző év azonos időszakához képest – derül ki az Európai Bizottság frissen közzétett adataiból.

A magyar vetőmag-szakma sikerre van ítélve

„A hazai vetőmag-ágazatnak vezető szerepet kell betöltenie agráriumunkban”- adta meg az alaphangot a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács küldöttgyűlésén Nagy István agrárminiszter. A tárcavezető hozzátette, a világban zajló gazdasági változások egyre nagyobb kihívást jelentenek, a hazai agrártermelés fenntarthatóságát a minőségi vetőmagok és szaporítóanyagok biztosítják.