Back to top

Létrejött az új UPL

Befejeződött a UPL és az Arysta LifeScience akvizíciója, ezzel létrejött az új UPL, amely vezető helyet foglal el a globális élelmiszer-ellátó rendszerek sorában, tudatta február 1-jei közleményében az Arysta LifeScience Magyarország Kft.

„Célunk, hogy az úgynevezett „OpenAg” (nyitott mezőgazdaság) programunkon keresztül átalakítsuk a mezőgazdaságot. Olyan mezőgazdasági hálózatot építünk, amely minden résztvevő számára fenntartható növekedést jelent, korlátok és határok nélkül.

Az új UPL, amely 76 országban van jelen, és több mint 130 országban értékesít, globálisan az eredeti és a szabadalommal nem védett mezőgazdasági megoldások teljes portfólióját kínálja a különféle szántóföldi és kertészeti kultúrák vonatkozásában, ideértve a teljes növénytermesztést lefedő növényvédő szereket, biológiai megoldásokat, valamint a csávázást.

A világ fenntartható, az éghajlat változásainak kevésbé kitett mezőgazdaságot igényel, miközben a gazdálkodók fokozottabb kihívásokkal szembesülnek, hogy megfeleljenek az egyre speciálisabb igényeket támasztó élelmiszerláncnak.

A gazdáknak olyan technológiákra van szükségük, amelyek támogatják őket, hogy rugalmasabbak legyenek, növeljék a termelékenységet. Hiszünk abban, hogy a UPL és az Arysta erősségeinek kombinálásával olyan portfóliót kínálhatunk, amely választ ad a fenti kihívásokra.

Az új UPL a gazdálkodók által termelt élelmiszerek mennyiségének és minőségének javítása mellett kötelezte el magát, amely a következő elemeket foglalja magába:

• segítségnyújtás a gazdálkodók részére a növénytermesztésben felmerülő kihívásokra;

• a kutatás és fejlesztés támogatása a jövedelmező és fenntartható megoldások érdekében;

• a „legjobb gyakorlat” alkalmazása a gyártás és a partnerek kiszolgálása során;

• továbbra is figyelünk a hatékonyság növelésére;

• a stratégiai partnerségen keresztül magas színvonalú technológia nyújtása vevőink számára.

Örömmel tekintünk a közösen végzett munka elé az elkövetkezendő hónapok során, miközben az egységes céggé válás folyamatai zajlanak.

Hiszem, hogy az új UPL, a nyitott mezőgazdaság (OpenAg) törekvéseivel számos új és izgalmas lehetőséget nyújt. Bizakodva tekintünk az előttünk álló időszakra, amelyben céljainkat Önökkel együtt valósítjuk meg.” – áll a közleményben.

Forrás: 
arysta

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ismeretlen betegség tizedeli a bükkfákat

Egyelőre nem tudni, milyen kórokozó pusztítja a bükkfákat az Amerikai Egyesült Államok illetve Kanada területén. Aggodalomra ad okot, hogy a betegséget az európai bükkből (Fagus sylvatica) is kimutatták.

A szívó kártevők réme

Bár az elmúlt években nem volt jellemző, hogy új hatóanyaggal jelennek meg a növényvédős cégek, a Bayer Hungárai Kft. most mégis meglepte a gazdákat. A cég országjáró szőlő szimpóziumának egri állomásán mutatkozott be az idei év nagy újdonsága, a Sivanto prime, amelyet egyszerűen úgy jellemeztek, hogy a természet ajándéka a szívó kártevők ellen.

Még nem lehet drónnal permetezni

A drónok mezőgazdaságban történő, növényvédelmi célú alkalmazása új jelenség. A Nébih felhívja az érdeklődők és érintettek figyelmét, hogy e célú használatuk jelenleg nem engedélyezett, arra csak a jogi környezet kialakítását követően nyílik lehetőség.

Egyszerűbb lesz a szőlőültetvényeket veszélyeztető kártevők elleni támogatás igénylése

Az Agrárminisztérium a szőlőültetvényeket veszélyeztető kártevőkkel szemben - mint például az amerikai szőlőkabóca - fontosnak tartja a megelőzést, amelyhez jelentős összegben támogatást nyújt. A támogatás igénylése egyszerűsödik, a kérelmek 2019. március 1-31. között nyújthatók be postai úton a Magyar Államkincstárhoz.

A növénytermesztők most elmondhatják a véleményüket

Az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI) kérdőíves felmérést indít a magyarországi szaporítóanyag-felhasználási szokások, stratégiák, választást segítő tényezők megismerése érdekében.

A tavaszias idő megzavarja a növényeket

A túl korán érkező enyhe idő bár jól esik az embernek, de a tavaszi fagykárok esélyét jelentősen növeli. Az előttünk álló hét első felében sokfelé 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, mely a vegetáció egy részét már megindíthatja. A tartósabban ködös területeken ezzel szemben nem melegszik föl ennyire a levegő, nyugalomban marad a vegetáció.

Kipusztulás fenyegeti a hasznos rovarfajokat

Globálisan a rovarok teljes tömege évente 2,5 százalékkal csökken – állapította megy egy friss tanulmány. Nyolcszor olyan gyors a rovarfajok kihalása, mint az emlősöké, a madaraké vagy a hüllőké, ráadásul a fajok egyharmada veszélyeztetett kategóriába tartozik.

Nagykoalíciós egyet nem értés

Németországban egy, a közelmúltban a Neue Osnabrücker Zeitung c. napilapnak adott interjúban Svenja Schulze (SPD) szövetségi környezetvédelmi miniszter azt vetette Julia Klöckner (CDU) élelmezési és mezőgazdasági miniszter szemére, hogy az agrártárca vezetőjeként a közös agrárpolitika (KAP) jövőjéről folytatott viták során nem veszi kellően figyelembe a környezetvédelem érdekeit.

Kína és India zöldíti a bolygónkat

A világ két legnagyobb szennyezője, Kína és India segíti a bolygó zöldülését is egy jelentés szerint – legalábbis egyelőre. Ez a hatás főleg abban gyökerezik, hogy Kínában igen ambiciózus faültetési kampány zajlik, illetve mindkét országban igen intenzív a mezőgazdasági termelés.

A csemegekukorica a sláger

Az ukrajnai agrárgazdaság egyik fő jellemzője, hogy hamar telítetté válik a piac. Dömping idején a gazdák gyakran még jóval önköltségi ár alatt sem tudják értékesíteni a terméküket. Ezekben a hetekben tehát jól át kell gondolniuk, hogy a hamarosan kezdődő idényben mely kultúráknak szavaznak bizalmat. Mindenesetre tény: akik az elmúlt évben a csemegekukorica mellett döntöttek, nem bánták meg.