0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Életműdíjat kapott Bálint György, a Kertészet és Szőlészet egykori főszerkesztője

A szakmai zsűri Ledó Ferencnek, a FruitVeb, Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökének ítélte a 2018-as Az év agrárembere díjat, Bálint György kertészmérnök és Vancsura József, a gabonatermesztők szövetségének (GOSZ) tiszteletbeli elnöke életműdíjat kapott. A kitüntetettek munkáját Nagy István agrárminiszter méltatta az egri díjátadáson.

Bálint György – aki a Kertészet és Szőlészet főszerkesztője is volt, nem mellékesen pedig megalapította a Kertbarát Magazint – portálunknak korábban azt nyilatkozta:

„Egész életemben arra törekedtem, hogy a magyar mezőgazdaság ügyét segítsem elő. Gazdának lenni jó, nagy felelősség, de nagy szabadsággal is jár. Ezért lenne fontos, hogy ma is, a lehetőségekhez mérten, mindenki művelje tulajdonát.

Ehhez a feladathoz igyekeztem minél több tudást átadni hosszú életem alatt.”

A díj fővédnöke, Nagy István úgy fogalmazott, ez az elismerés felhívja az ország figyelmét a kitüntetettekre, méltó helyre emeli az agrárium rangját, miközben új lehetőségeket nyit meg előttük, hogy még többen megismerhessék őket, hiszen példaképekre, motiváló mintákra mindenkinek szüksége van.

A díj védnöke és a szakmai zsűri elnöke, Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója azt mondta: „Magyarország egyik kitörési pontja a mezőgazdaság, ezért kötelességünk gondoskodni a folyamatos, minőségi utánpótlásról és bevonzani a fiatal tehetségeket.

Ez a díj kiváló eszköz arra, hogy megmutassuk az agrárpálya sokszínűségét és mindenkinek bepillantást engedjünk a kulisszák mögé.”

Gratulálunk Bálint Györgynek, jó munkát és jó egészségek kívánunk az idei gyümölcsszezonhoz is!

Bálint Györggyel készült hosszabb interjúnkat itt olvashatja el.

Forrás: MTI/magyarmezogazdasag.hu