0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

A legjobb dísznövények 2020-ban

A cserepes dísznövény-újdonságokat minősítő Fleuroselect szervezet közzétette aranyérmet nyert fajtáit. Idén három újdonság részesült a legmagasabb elismerésben, amelyekhez a termesztők már az idén, a fogyasztók 2020-ban juthatnak hozzá.

A Fleuroselect értékelő bizottságának legmagasabb minősítését az újszerű megjelenésű, megnyerő külsejű, kiváló termesztési tulajdonságokkal és kiültetésben is kifogástalanul szereplő fajták kaphatják meg. Nincs meghatározva, hogy évente hányan kaphatnak aranyérmet, számuk rendszerint 3 és 6 között mozog.

Az idei három aranyérmes fajta a termesztők számára már az idén, a fogyasztóknak azonban csak 2020-tól elérhető.

A Leucanthemum x superbum Madonna magonc margarétafajta felveszi a versenyt a dugványosokkal. Magasságát és növekedési tulajdonságait tekintve csaknem teljesen egyöntetű állományt nevel, bokra jól elágazódó, robusztus. Cserépben balkonnövényként és kiültetésben egyaránt jól teljesít. Új virágait az elnyíltak fölött folyamatosan hozza. A PanAmerican Seeds nemesítőcég figyelemre méltó fajtája.

A Silene pendula Sibella Carmine többféleképpen felhasználható. Cserepes növényként, balkonládában és virágágyi kiültetésben egyaránt megállja a helyét. Kora tavaszi cserepesnek kétnyári növényként, vagy valamivel későbbi, tavaszi értékesítésre egynyáriként termeszthető. Apró, féltelt, rózsaszín virágaival és leomló, kaszkádszerű növekedésével elbűvöli a vásárlókat. Terasznövényként és kiültetésben talajtakaró egynyáriként egyaránt kiváló. A Van Hemert & Co nemesítése.

A Tropaeolum minus Baby Rose fajtatársaival ellentétben nem csüngő, hanem álló, bokros növekedésű. A bírálók nagyra értékelték zömök termetét, aminek köszönhetően pack-os nevelésre is alkalmas lehet. Virágágyi kiültetés mellett a cserepes kínálatban is helyet kaphat. Élénk rózsaszín virágaival és sötétzöld leveleivel a magonc egynyári-kínálat értékes elemévé válhat. A Takii cég fajtája.

Forrás: Fleuroselect