0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel akár 100 %-os hiteldíj-támogatással* a fás szárú gyümölcstermesztéssel és sertéstartással foglalkozó agrárvállalkozások részére!

A fagyok miatt terméskiesést elszenvedő és/vagy a túltermelés miatt kedvezőtlen helyzetbe került fás szárú gyümölcstermesztők, valamint a kedvezőtlen piaci helyzetből adódó jövedelem kieséssel érintett sertéstenyésztő agrárvállalkozások részére magasabb összegű (akár teljes) hiteldíj-támogatás jár az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében 2019. január 1. és 2019. december 31. között hatályba lépett hitelszerződésük teljes futamidejére**.

Akár

100% kamattámogatás

100% kezességi díjtámogatás

100% kezelési költségtámogatás

100% egyéb költségtámogatás (pl. bírálati-, regisztrációs-, közjegyzői díj, értékbecslés költsége)

A vonatkozó rendeletben meghatározottak szerint Önnek – a jogosultsági feltételek fennállása esetén – most lehetősége van az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretében olyan folyószámlahitelt igényelnie, amelyhez az állam akár 100%-os kamat-, kezességi díj-, illetve kezelési költségtámogatást, valamint egyéb költségtámogatást biztosít a rendelkezésre álló szabad mezőgazdasági csekély összegű támogatási keret függvényében, fás szárú gyümölcstermesztés esetén meghatározott földterületek után hektáronként 1 millió Ft, sertéstartás esetén pedig figyelembe vehető állategységenként 500 ezer Ft hitelösszegig. (Az e fölötti hitelkeretre a normál Agrár Széchenyi Kártyához biztosított támogatások járnak.)

Amennyiben Önnek még nincs Agrár Széchenyi Kártyája, de érdekli vállalkozását egy kedvezményes feltételrendszerű, a vonatkozó rendeletben leírt feltételeknek történő megfelelés esetén akár teljesen kamat-, díj- és költségmentes, legfeljebb három éves futamidejű folyószámlahitel igénybevételének a lehetősége, úgy kérjük, hogy a hitelkérelmi dokumentáció összeállítása előtt forduljon a területileg illetékes Regisztráló Irodáink valamelyikéhez, ahol munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a kérelem benyújtásával kapcsolatos további információkkal.

Az érdeklődők az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukcióról, azon belül a fenti támogatás igénybevételének feltételeiről részletes tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken kaphatnak:

https://www.kavosz.hu/

(A főoldalon található Irodakereső funkció segítségével veheti fel a kapcsolatot az Önhöz legközelebb működő irodánk munkatársaival.)

* A jogosultsági feltételeknek megfelelő vállalkozások pozitív hitelintézeti bírálat eredményeképpen létrejött új hitelügyletei esetén. A jogosultsági feltételeket a KAVOSZ Zrt. mindenkor hatályos Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzata (ASZK Üzletszabályzat) mellett a 37/2018. (XII.10.) AM rendelet tartalmazza.

** A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlatnak. Az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció részletes feltételeit és kondícióit az ASZK Üzletszabályzata és azok mellékletei tartalmazzák, amelyek megtekinthetők a www.kavosz.hu weboldalon.

(x)

Forrás: KAVOSZ Zrt.