0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

A hétvégén már jár a szilvásváradi kisvasút

Ragyogóan napos hétvége elé nézhetünk. Éled a természet, itt-ott már madárcsicsergést is hallhatunk. Az időjárás előrejelzés szerint az éjszakai fagyok már elkerülnek minket, de persze a hideg völgyekben, északi oldalakon még erre is számíthatunk. Az erdei túrázáshoz tökéletes idő biztos sok embert kicsalogat az erdőbe, ahol jellemzően saras ösvényekre kell készülni.

Vadászat

Februárban lezárulnak az aktuális vadászati szezon társas vadászatai. Egyben felhívjuk az erdőjárók figyelmét, hogy vadászati tevékenység a tavaszi és nyári hónapokban is folyik egyéni vadászatok formájában.

Fakitermelés

Az éves tervezett fakitermelések jó ütemben haladnak. Jelentős fakészletek találhatók az erdőn, melynek szállítása folyamatos. Kérjük az erdőlátogatókat, hogy kerüljék a balesetveszélyes szituációkat:

ne másszanak fel az erdőben készletezett faanyagra és legyenek tekintettel az erdei utak megnövekedett tehergépjármű forgalomára.

Utazás 2019

Az erdőgazdaságok nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt az Utazás 2019-es kiállításra. Aki az erdei szálláshelyek, erdei kisvasutak vagy más erdészeti programok iránt érdeklődik, személyesen találkozhat az EGERERDŐ-vel az A pavilonban!

Kisvasutak

Hétvégén Szilvásváradon menetrend szerint jár a kisvonat, mely kezdő helyszíne lehet egy csodálatos hétvégi kiruccanásnak. Az EGERERDŐ többi járatára sem kell más sokat várni, március 15-én újra indulnak a pöfögők Felsőtárkányban és a Mátravasúton is.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény