0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Sajtbírálói tanfolyam indul

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával, március 22-i kezdettel sajtbírálói képzést indít a Magyar Sajtkészítők Egyesülete.

Az egyesület által szervezett sajtbírálatok megalapozott szakmai színvonalának kialakítása és folyamatos fejlesztése érdekében szeretne létrehozni egy megfelelő ismeretekkel rendelkező sajtbírálói kört, mellyel egyidejűleg a magyar gasztronómiai élet szereplői számára is lehetőséget teremtene arra, hogy sajt-szakmai kérdésekben, a termelőktől független szakmai segítséget kaphassanak.

A sajtbíráló képzés elsősorban a sajt világában jártas, sajtversenyeken bírálni vágyóknak ajánlott, akik a képzés keretében elméleti és gyakorlati ismeretekre tehetnek szert.

Amennyiben a kiválasztott jelentkező a Magyar Sajtkészítők Egyesületével tanulmányi szerződés köt arra vonatkozóan, hogy minden előadáson részt vesz, sikeres záróvizsgát tesz, és 3 éven keresztül vállalja a Sajtmustrán való sajtbírálatot, az mentesül a tandíj fizetése alól.

A hat alkalommal megtartásra kerülő képzést követően a sikeres vizsgát tett résztvevők oklevelet kapnak, miszerint vizsgázott sajtbírálónak minősülnek és bekerülnek a névjegyzékbe, amely megküldésre kerül a Pannon Gasztronómiai Akadémiának, a Magyar Bocuse D’or Akadémiának és a Magyar Gasztronómiai Egyesületnek, illetve igény esetén más gasztronómiával, vendéglátással foglalkozó szervezeteknek.

A sajtbírálói tanfolyam részleteivel kapcsolatos információkért és regisztrációért kattintson ide, további részletekről érdeklődni lehet telefonon 06/20 4545 857 vagy e-mailben Pozsa Panninál (pozsapanni@gmail.com).

Forrás: nak.hu