Back to top

Történelmi siker: két magyar arany és egy ezüst a horgász VB-n!

A napokban ért véget Dél Afrikában a 2019-es Horgász Világjátékok, amelyről mind a férfi, mind pedig a női feeder csapatunk aranyéremmel térhetett haza, mellettük pedig a csónakos pergetőink is brillíroztak.

Noha a magyar horgászsport távolról sem szűkölködik nemzetközi sikerekben, az elmúlt napokban versenyzőink olyan eredményeket értek el, amelyre talán még a legoptimistább szurkolók sem számítottak. A négyévente megrendezésre kerülő Horgász Világjátékok 2019-es állomása, Dél-Afrika volt a történelmi sikerek helyszíne, ahol több szakág versenyzői mérették meg magukat, s ahonnan végül a magyar küldöttség két arany- és egy ezüstéremmel térhetett haza.

Fotó: mohosz.hu
Rendkívül kemény, világsztárokat felvonultató mezőnyben lett világbajnok a magyar férfi feeder válogatott,

maga mögé utasítva a legnagyobb esélyeseket, köztük Angliát és Olaszországot is. A beszámolók szerint a Walter Tamás, Erdei Attila, Döme Gábor, Sivák Mátyás, Sipos Gábor és Szabó Tamás alkotta csapat fantasztikus hajrával került az élre a verseny második napján, megszerezve ezzel a szakág első csapatvilágbajnoki címét. A kétfordulós megmérettetésen a fiúk összesen több mint 145 kg halat fogtak – pontyot és amurt –, így végül meggyőző fölénnyel nyerték meg a IX. Feeder Világbajnokságot.

Fotó: mohosz.hu
Remekelt mindemellett a női válogatottunk is:

a Deli Ibolya, Gyulánszki Nikolett, Kovács Hajnalka, Kulcsár Aranka, Rudnay Csilla és Walter-Barna Diána versenyzőkből álló feeder csapat egy csepp esélyt nem adott a riválisoknak, így mindkét fordulóban a legjobb teljesítményt nyújtva lettek világbajnokok.

Fotó: mohosz.hu

Hatalmas gratuláció illeti a pergető horgász csapatunkat is – Hipszki Róbertet, Deák Ferencet, Oláh Pétert és Tóth Lászlót –, hiszen az aranyérmes csehek mögött, világbajnoki ezüstérmesként állhattak fel a dobogóra a csónakos pergető kategóriában.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Afrikából Ázsiába került a falánk kártevő

A rettegett őszi sereghernyó nemcsak felbukkant, de meg is telepedett Ázsiában. Az ENSZ szerint a gazdáknak nincs választási lehetősége: kénytelenek lesznek megtanulni, hogyan éljenek együtt vele.

Átlépi a határokat a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny

Az idén is meghirdeti a Magyar Turisztikai Ügynökség hazánk legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezését, a Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyt, amely ebben az évben néhány újdonsággal is kiegészül.

A bio csokoládé, amit kézzel és lábbal készítenek

Ritkaságnak számít Elefántcsontparton Dana Mroueh csokoládégyártó műhelye. Nem csak azért, mert kiváló kézműves csokoládékat készít a világ legnagyobb kakaótermelő országában. A módszerei is egyedülállóak.

Nagy érték rejlik a vizeink felszíne alatt

Ha ragadozó is él a vízben, hátának magassága nőni kezd, így próbálja „túlnőni” a rablóhal száját – hangzott el a Halak Napjának központi rendezvényén, ahová az ország megannyi szegletéből érkeztek az aktualitásokra és érdekességekre kíváncsi halbarátok.

Véget vetnének a szemetelők elleni szélmalomharcnak

240 ezer önkéntes részvételével vette kezdetét az ország legnagyobb szemétszedő akciója, a TeSzedd! A „színfalak mögött” eközben egyre szélesebb körű összefogás van születőben, amely hosszú időre tenne rendet nemcsak a köztereken, hanem a fejekben is.

Április végéig lehet nevezni a konyhakertek versenyére

Április végéig csatlakozhatnak a települések Magyarország legszebb konyhakertjei címért kiírt országos vetélkedőhöz.

Innovatív megoldások a fenntartható termelési és fogyasztási módok előmozdítására

Hazánk környezetpolitikájának célja, hogy az ország gazdasági fejlődése, a természeti erőforrások megőrzése és fenntartható használata mellett valósuljon meg - jelentette ki László Tibor Zoltán, az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára a 4. ENSZ Környezetvédelmi Közgyűlésen, Nairobiban.

Épségben hazatért a Tisza-tóba a pontyóriás

Sikeresen visszahelyezték eredeti élőhelyére, a Tisza-tóba a sajátos pikkelyrajzolata alapján azonosított óriáspontyot. A kapitális egyedet korábban illegálisan telepítették át az egyik Pest megyei horgásztóba. Visszaszállítását több hónapos hatósági procedúra előzte meg.

71 ezer tonna többlet kakaó lesz a világon

A 2018/19-es szezonban várhatóan kakaó-többlet lesz a világpiacon. Az Informa Agráripari Hírszerzési Ügynökségének jelentése szerint ennek oka, hogy a kedvező időjárás miatt rekordtermés várható Nyugat-Afrikában.

Bizonyított a jégkármérséklő-rendszer

Tavaly a rendkívüli időjárás ellenére az összes mezőgazdaságikár-bejelentésen belül éves szinten harmadára csökkent a jégkár aránya a jégkármérséklő-rendszer üzembe állításával.