0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Kert-Tech Kertészeti Technikai Kiállítás huszonegyedszer

Kecskeméten, a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karán idén is várták az érdeklődő kertészeket a Magyar Kertészeti Háttéripari Egyesület tagjai. Bár a kiállítók és a látogatók száma is elmaradt az előző évekétől, a szakmaiságra nem lehetett panasz. A kertészek ezúttal is hasznos információkkal mehettek haza, és lehetőség volt vásárlásra is.

A szakmai rendezvényeknek, így a hagyományos kecskeméti Kert-Tech kiállításnak is, az üzletkötéseken kívül nagyon fontos hozadéka a személyes kapcsolattartás,  és nem is csak a háttéripari cégek képviselőivel. Jó alkalom ez arra is, hogy a kertészek egymással is megbeszéljék tapasztalataikat, terveiket. Ezért is érthetetlen, miért esett vissza a résztvevők száma.

A kiállítók a termesztőközegektől, fóliaházaktól kezdve a tápanyagokon, a biológiai növényvédelemben alkalmazható készítményeken át az öntözéstechnikáig,  csomagoló anyagokig, a termesztéshez szükséges eszközök, berendezések széles választékát kínálták, köztük számos újdonságot is. Megtudhatták a kertészek, hogy

létezik kénre nem érzékeny, ezáltal tovább használható fólia, a növényházak belső felületének fertőtlenítésére alkalmas készítményhez pedig habosító pisztolyt is vásárolhattak, 

A permetezéseknél, fertőtlenítésnél tesznek jó szolgálatot a kiváló minőségű védőruhák, maszkok. Szabadföldi zöldségtermesztőknek nagy segítség az elektromosság nélkül, vízárammal működő  tápanyagpumpa,  a piros színű, 90 százalékos légáteresztésű jégháló pedig nemcsak az jégveréstől, hanem a kártevőktől is védi a növényállományt.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu