0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az olívaolaj ezt is tudja! Tíz nem szokványos felhasználási mód

Az olívaolaj nem pusztán salátaöntet, sokkal több rejlik benne. A testünk és az otthonunk gondviselője lehet. Ragyogást és védelmet nyújt a hajnak, a bőrnek, a szobanövényeknek, de még a háztartási tárgyaknak is.

1. Bútorápolás természetesen

Az olívaolajat bátran lehet használni a fából készült bútorokon. Csak egy nagyon vékony réteget vigyünk fel, és már el is értük az ápoló hatást. Figyeljünk arra, hogy jól dörzsöljük át a felületet, ne maradjon felesleg, ne hagyjon nyomot. Ha még finom illatot is szeretnénk a lakásban, adjunk az olajhoz egy kis citromlevet.

2. Védjük a fém eszközeinket

Az olívaolaj kenőanyagként is használható a fémtárgyakra. Legyen szó kerti eszközökről vagy konyhában található tárgyakról, alkalmazzuk nyugodtan, hisz védelmet nyújt és olajozottabbá teszi munkát.

3. Varázsoljunk ragyogó leveleket

Tegyünk egy kis olívaolajat vattapamacsra vagy ruhadarabra. Dörzsöljük át vele alaposan a szobanövények leveleit. Ragyogóak és fényesek lesznek, valamint kevésbé porosodnak.

4. Megspórolhatunk egy utat az állatorvoshoz

Ha bőrirritáció jelentkezne házi kedvenceinken, nem szükséges azonnal orvoshoz rohanni. Az olívaolaj csillapítja a bolhák vagy szárazság okozta irritációt. A nyári hőségben, vagy a fagyos télen kirepedezhet és fájdalmat okozhat kisállataink mancsa. Ezt is orvosolhatjuk vele.

5. A selymes hajtincsek titka

Ha szeretnénk száraz hajtincseinket puhává és ragyogóvá változtatni, használhatjuk pakolásként is ezt az értékes olajat. Kenjük be vele a hajunkat a végektől felfelé, legalább félhosszon. A hajszárító legmagasabb fokozatán szárítsuk, majd hagyjuk fenn fél órán keresztül. Ezután a szokásos módon mossuk meg és szárítsuk.

6. Borotvakrém helyettesítő

Hála az olívaolajnak nem csak könnyebben csúszik a borotva, de még jól hidratált és selymes is lesz a bőrünk. Egyszer kell csak kipróbálni, és nincs visszaút a borotvakrémhez.

7. Puha talpak garantálva

Az olívaolaj jótékony hatása a talpakon sem marad el. Lefekvés előtt kenjük be a talpakat, húzzunk rá zoknit, hogy még erőteljesebb legyen a hidratálás. Csodákat művel.

8. Körömnövesztő csodaszer

E-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a köröm növekedését. Heti egyszer mártsuk a körmöket olívaolajba húsz percen keresztül. Hatásos természetes serkentő.

9. Ekcémás tünetek enyhítője

Ekcéma okozta bőrirritáció esetén dörzsöljünk olívaolajat az érintett területre. Ha súlyosabb a helyzet, például a hajlatokban, műanyag fóliával is fedjük le a bekent testrészt.

10. Masszázsolaj házilag

Tetőtől talpig élvezhetjük az olívaolaj áldásos hatását! Ha az egész testünket szeretnénk kényeztetni és hidratálni, készíthetünk belőle masszázsolajat. Önmagában is kiváló, de ha egy kis illatra vágyunk, adjunk hozzá pár csepp citrom- vagy narancslevet. Takarékos és eredményes megoldás!

Forrás: quickanddirtytips.com