0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Boldog, mint disznó a sárban?

A fényképeknek fontos szerepe van abban, hogy a fogyasztók hogyan tekintenek a mezőgazdasági termékekre. A Bozen-Bolzanói és a Göttingeni Egyetem kutatócsoportja megvizsgálta, hogy az emberek hogyan fogják fel és értékelik egy sertés különböző ólakban felvett képeit.

Körülbelül 1000 német fogyasztóval értékeltették a szalmaalmon, illetve lécezett padozaton álló, boldognak vagy bánatosnak tűnő sertés képét. Az eredmények szerint az ól volt az, ami leginkább befolyásolta, hogy milyennek tekintik az állatot.

Manapság a legelterjedtebbek az olyan ólak, ahol az állatokat a trágya elvezetésére résekkel ellátott betonaljzaton tartják. Ezeket az ólakat rendkívül problémásnak tekintik a fogyasztók.

Ezzel szemben a szalmával felszórt padozatot természetesebbnek és állatbarátabbnak sorolják be. Ezen még az ólban álló sertés bánatos vagy vidám kinézete sem változtatott. A sertések jólétének értékelése rámutatott arra, hogy elégedettebbnek, egészségesebbnek és boldogabbnak tartják az ugyanarról a sertésről készített felvételt, ha az nem rácsos padozaton, hanem szalmán állt.

Forrás: www.uni-goettingen.de