0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Borokkal a Down szindrómásokért

Március 21-én lesz a Down szindrómások világnapja, amit a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat is szeretné támogatni a következő képpen. Március 16-24. között kampányt indítanak útjára mellyel felhívják az emberek figyelmét a Down szindrómásokra.

Ebben az időszakban eladott Buboréka rosé borukból befolyt teljes összeget, valamint a május 11-én megrendezésre kerülő Nyílt napjukon tartandó Pinus coulteri tobozaukció bevételét felajánlják a Down alapítvány Korai Fejlesztő Központ részére.

Fontos számukra ez a kampány, hiszen Dr. Folly Réka, az arborétum tulajdonosa, Bassola Miklós nevű Down szindrómás kisfiú nagynénje. Miklós a Down alapítvány korai fejlesztő központjába jár , így fontosnak érezik, hogy támogathassák alapítványukat.

“A segítségüket szeretnénk kérni abban, hogy minél több emberhez eljusson az üzenetünk, és megannyi Down szindrómás gyermeken valamint családjukon tudjunk segíteni”

– hangsúlyozta Folly Réka.

Nem szűrték ki?…. Nem volt genetikai szűrővizsgálat? Elmarasztaló kérdések , megalázó pillanatok egész sorozatát kell átélnie egy kismamának ma Magyarországon, ha úgy dönt nem kér várandóssága alatt genetikai szűrővizsgálatot. Mert igent mond az életre.

“Miklós 2016 júniusában született Down szindrómával Judit húgom harmadik gyermekeként, azóta boldog és elégedett kisgyermekként cseperedik és gyarapítja minden szempontból családunkat Hálásak vagyunk a Down alapítvány Korai Fejlesztő Központjának. Szeretnénk ezt az intézményt támogatni , ezért indítjuk útjára ezt a kampányt március 21-én.”

A badacsonyörsi arborétum nem egyszerűen egy arborétum a sok közül. Nem csupán különleges cédrusok és ciprusok gyűjteménye, hanem a Folly család története, több generáció elkötelezett munkájának és kitartásának eredménye.

A Folly Arborétum és Borászat alapítása is a növénykert létrehozójához, Folly Gyulához – a Zsolnay család háziorvosához – kötődik, aki már 1878-ban megépítette a ma is használatban lévő pincét. A badacsonyi történelmi borvidék hagyományait őrizve, főként fehérborokkal foglalkoznak, azok közül is a környékre jellemző fajtákat – Szürkebarát, Muscat ottonel, Budai zöld, Olaszrizling, Kéknyelű, Rajnai rizling – részesítik előnyben.

 

Forrás: folly arborétum