0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Merlot, a nagyaranyas

Európa egyik legfontosabb nemzetközi borkiállításán, a március 17-19 között Düsseldorfban megrendezett ProWeinon adják át a Koch Borászatnak a PAR nemzetközi borversenyen kapott aranyérmeket. Koch Csaba villányi és hajós-bajai borai már nem először kapnak 90 feletti pontokat a megmérettetésen.

Tizenkét ország borai közül mindössze 13 tétel kapott nagy aranyérmet a PAR nemzetközi borversenyen, amelynek ünnepélyes díjátadója a ProWein bormustrán lesz Düsseldorfban. Az egyik nagyaranyat Koch Csaba 2015-ös prémium Merlot-ja érdemelte ki, amely a Villányi Borvidéken, egészen pontosan a diósviszlói Imrevölgy dűlőben termett. Ugyanez a bor tavaly a villányi borversenyen szintén nagy aranyat kapott, csúcsbor lett – márpedig a Villányi Borvidéken elég erős a mezőny az elegáns Merlot-ok között. (Nem mellesleg, a Villányi Hegyközség versenyén Koch Csaba lett a legeredményesebb borász négy nagyarannyal, két arannyal és négy ezüsttel!)

Lesz tehát mit ünnepelni a ProWeinon, különösen, hogy a 96 ponttal megtisztelt Koch Merlot mögött éppen csak egy ponttal maradt le a PAR versenyen a 2015-ös Csanád cuvée.

Ez azért is nagy öröm a borász számára, mert noha a 2012-es évjárattal szinte minden hazai és nemzetközi díjat megnyert

(a Magyar Borszakírók Köre szerint ez volt 2017-ben a legjobb magyar vörösbor, de éppen a PAR borversenyen kapott már 96 pontot is), sem a 2013-as, sem pedig a 2014-es évjáratban nem találta elég kimagasló minőségűnek a termést csúcsházasításához. A 2015-ös évjárat azonban a jelek szerint kárpótolja az Év Pincészete díjjal 2014-ben kitüntetett borászt, aki még egy aranynak örvendhet: a PAR ítészei 93 ponttal aranyérmet adtak 2015-ös hajós-bajai Cabernet sauvignonjának is, így nemcsak a villányi borvidék részesült a nemzetközi elismerésből.

Forrás: kochbor