Back to top

Újabb élelmiszerüzleteket nyit az Amazon.com

A világ egyik legnagyobb internetes kereskedelmi cége, a seattle-i székhelyű Amazon.com több tucat kisebb élelmiszerüzlet nyitását tervezi az USA nagyvárosaiban. Wall Street Journal beszámolója szerint a kereskedelmi óriás így szeretne még erősebb pozíciót szerezni az élelmiszer-bizniszben.

Az első személyzet nélküli, automata Amazon Go kényelmi élelmiszerüzletet 2016-ban nyitotta az internetes kereskedelmi cég
Az első személyzet nélküli, automata Amazon Go kényelmi élelmiszerüzletet 2016-ban nyitotta az internetes kereskedelmi cég
Ezek az üzletek azonban egészen másképp működnének, mint a már létező, szintén az Amazon által üzemeltetett, adalékmentes élelmiszereket kínáló Whole Foods szupermarketek, illetve a teljesen önkiszolgáló, kassza nélküli Amazon Go kényelmi üzletek.

Az Amazon.com az Albertson’s, a Kroger, a Publix és a Walmart által uralt élelmiszer-kereskedelembe szeretne beintegrálódni kisebb helyi üzletláncok megvásárlásával.

A hagyományos 60 ezer négyzetméteres boltok helyett ezúttal a 35 ezer négyzetméteres méretkategóriában gondolkodik.

Azt még nem tudni, hogy ezek a hálózat az Amazon.com nevet használja-e majd, vagy teljesen más brand alatt működik-e majd. Az vállalat első élelmiszerüzletét az év végén Los Angelesben szeretné megnyitni, és Chicagóban, San Franciscóban és Seattle-ben is tervez üzletnyitást, ahol vannak már Whole Foods és Amazon Go egységei is.

A amerikai gazdasági lap cikke szerint a hír felröppenésével egy időben a legnagyobb élelmiszer-üzletláncok részvényeinek árfolyama csökkent,

az USA legnagyobb hagyományos élelmiszeráruház-láncának, a Kroger Co.-nak 64, százalékkal, de a Walmarté és a Costco-é is esett.

Az Amazon.com 2017-ben lépett ki az online térből a fizikai üzletek, úgynevezett „brick store-ok” nyitása felé az élelmiszer-forgalmazás területén, amikor 13,7 milliárd dollárért felvásárolta a Whole Foods láncot. Jelenleg közel 480 üzletet működtet az USA-ban. Az első személyzet nélküli, automata Amazon Go kényelmi élelmiszerüzletet 2016-ban nyitotta, ma 10 ilyen működik az országban.

Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu/freshfruitportal.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Ellenőrizetlen import

Spanyol- és Görögországból, illetve az EU-n kívüli országokból, közöttük főleg Albániából és Marokkóból tetemes mennyiségben özönlik olcsó szamóca az olasz piacra, ellehetetlenítve ezzel a délolasz termelőket.

A kereskedelmi háború helyett az ASP tesz be a szójának

A Kína és az Amerikai Egyesült Államok között zajló kereskedelmi háborúban veszíteni látszott a szója. Azonban úgy tűnik, ennél sokkal nagyobb veszély les rá: a Kínában tomboló afrikai sertéspestis járvány következtében visszaesik a kereslet, így lesz miért aggódniuk az amerikai gazdáknak.

Kihajózik a Balatoni Kör

Rendhagyó helyszínre talált a Balatoni KÖR által életre hívott télen-nyáron nyitva tartó Balatont hirdető 2018/2019-es Gasztropiknik. A rendezvénysorozat utolsó állomása stílusosan a Balaton közepe lesz, ahol a pompás élőzene kiséretében elfogyasztott finom ételek-italok mellett bemutatásra kerül a legújabb Kóstold körbe kiadvány is.

Villamossal szállíthatják házhoz az élelmiszert?

Az úgynevezett „utolsó mérföldek” mindenkinek feladják a leckét, aki házhoz szállítással foglalkozik. Frankfurtban ígéretes megoldásnak tűnik a villamosközlekedés bevonása a kiszállításba azzal együtt is, hogy pusztán a kötött pályára nem lehet alapozni.

Kertekkel és napelemekkel szórja tele a városokat a Lidl

Az olasz Lidl megnyitotta első olyan üzletét, melynek tetején városi kertet alakított ki. A terv egy civil szervezet bevonásával valósult meg. Közben Belgiumban 7200 napelemet szerel fel boltjai tetejére.

Jó helyek a Dél-Balatonon

Bár rengeteg online felület ajánl utazási tippeket, mégis legszívesebben a helyiek tanácsát fogadjuk meg. Így sokszor olyan helyekre juthatunk el, egyedi élményeket szerezve, amelyekről az útikönyvek sem írnak.

Gluténmentes ételek az éttermekben?

Az élelmiszerekben még egy egészen kis mennyiségű glutén is gondot okoz a lisztérzékenységtől szenvedők számára, és az éttermek azok, ahol a legnehezebb elkerülni a glutén fogyasztását.

Egyre tudatosabban vásárolunk

Több felmérés azt mutatja, hogy a magyar vásárlók egyre tudatosabbak, sőt egyre inkább keresik a magyar termékeket - mondta Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Nem segített a húsvét a tojástermelőkön

Nem változott a néhány héttel ezelőtti helyzet, idén húsvét előtt sok helyen csökkentek a tojásárak, ami az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva szinte példátlan - írta a Világgazdaság csütörtökön.

Mobil borfogyasztási szokások: vásárlást segítő applikációk

A borvilág dinamikus terület, folyton mozgásban és változásban van. A Bloomberg 2018-ban végzett felmérést a trendeket keresve, és érdekes megállapításokat tett.