0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 20.

Bekapcsolódnak a térségi fővadászok az erdei iskolák vadászati témájú programjaiba

Az Agrárminisztérium és az erdei iskolák közös célja, hogy az utóbbiak foglalkozásain vadászati, vadgazdálkodási témákkal is foglalkozzanak Ahhoz, hogy a tájegységi fővadászok segíteni tudják a programok megvalósítását, felkészítő erdőpedagógiai interakív előadáson vettek részt.

Egy 2014-es, fiatalok körében vizsgált, online kérdőíves felmérés arra mutatott rá, hogy a vadászati tevékenységek megítélése viszonylag jó, de a válaszadók ismeretei rendkívül hiányosak e téren. A téves ismeretek és a nem megfelelő kommunikáció pedig gyakran negatív kép kialakulását támogatják.

Az erdei iskolákban dolgozók és a programokat igénylő pedagógusok egyaránt úgy vélik,  szükség van arra, hogy szakemberek irányításával, segítségével dolgozzák ki és valósítsák meg a vadászati témájú foglalkozásokat.

Ennek érdekében  a VADEX Mezőföldi Zrt. közjóléti, kommunikációs és turisztikai ágazatvezetőjét, Fajkuszné Bodrogi Zsuzsannát és az erdei iskola, arborétum és vadaspark vezetőjét, Véninger Esztert felkérték, hogy ismertessék meg a térségi fővadászokkal az általuk használt erdei iskolai módszereket, amelyek mindenekelőtt személyes tapasztalásokra és élményékre alapulnak. Hangsúlyozta továbbá a két szakember azt is, mennyire fontos az ismeretek átadásánál figyelembe venni az életkori sajátosságokat.

A program zárásakor a résztvevők  többsége úgy nyilatkozott, hogy az előadásokat követően már most is alkalmazni tudná a szakmódszertan egyes elemeit a gyakorlatban.

 

Forrás: VADEX Zrt.