0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Badacsony – New York – Róma

A tavasz első nagy, borvidéki kóstolójára hagyományosan a budapesti New York Palotában kerül sor. 2012-ben mutatkozott be először a Badacsonyi Borvidék, idén március 9-én pedig már nyolcadik alkalommal vettek részt a rendezvényen. Mivel mind a kiállítói, mind a vendéglétszám folyamosan nőtt az elmúlt években, így a New York Palota kávéházából tavaly átköltöztek a jóval nagyobb Róma terembe.

A New York Palota Róma termében közel 60 kiállító várta idén is a Badacsonyt és a badacsonyi borokat kedvelő látogatókat, akik csaknem 40 borászat több mint 150 féle borát kóstolhatták meg. A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstoló során előminősítette.

Ennek köszönhetően a közönség olyan csodákat kóstolhatott, melyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő, és a Balaton más és más, de mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak.

Egyre nagyobb az igény a vendégek részéről, hogy megtudják, egy adott termék vagy szolgáltatás mögött ki áll. Budapesten is volt lehetőség az ismerkedésre, a családok és a badacsonyi vállalkozások munkatársai is jelen voltak az eseményen, így később Badacsonyba már ismerősként érkezhetnek a vendégek.

A Balaton-felvidék legkedveltebb borvidékén a talaj és a napfény, a Balaton víztükre és a mediterrán jellegű éghajlat, az itt élő emberek szőlő iránti szeretete és szakértelme csodálatosan harmonikus, tüzes, jellegzetes karakterű borok készítését teszi lehetővé. A kiváló nedűk mellett a borvidék egész évben felejthetetlen élményeket nyújt: jobbnál jobb programok, gasztronómiai csodák, hangulatos szállások várják az oda kirándulókat. Ezt a sokszínű kínálatot ismerhették meg a rendezvény látogatói, a kiállítók között ott voltak a legismertebb szálláshelyek, programhelyszínek, kézműves termelők, vendéglátóhelyek is, akik a borokhoz illő finomságokkal készültek.

 

Forrás: magyarmezogazdasag