0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Közös a siker: folytatódik a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport együttműködése

Az MKB Pénzügyi Csoport, valamint a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége újabb egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött. A három esztendeje aláírt első, majd a 2018-ban megújított együttműködési szerződés tapasztalatai igazolják, hogy hosszú távon is sikeres lehet egy pénzügyi csoport és egy agrárszakmai szervezet együttműködése.

A hazai agrárium számára alapvető fontosságúak az agrárszakmai szervezetek által szervezett és a bankok segítségével finanszírozott képzési programok, valamint a kiszámítható pénzügyi szolgáltatások.

Az ünnepélyes aláírást megelőzően Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke elmondta, hogy az eddig megkötött szerződést követően több agráreseményen (AGROmashEXPO és AgrárgépShow, I. és II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow) is közös standdal, egységes stratégia mentén az MKB-val együtt mutatkoztak be az érdeklődő látogatóknak. Az idén ez folytatódik tovább, ugyanis május 23-án és 24-én Mezőfalván lesz a NAK szántóföldi rendezvénye, amelyen ismét közösen vesznek részt.

A MEGFOSZ elnöke szerint a fiatalokat manapság a modern technika segítségével egyre könnyebb elérni, azonban a személyes megjelenés továbbra is fontos.

Az elmúlt évben 16 helyszínen pályaválasztás előtt álló, általános iskolás diákokat is felkerestek, emellett közösségi videók és a szaksajtó segítségével, valamint több közös kampánnyal igyekeznek népszerűsíteni a mezőgépész szakmát.

Balog Ádám, az MKB Bank elnök-vezérigazgatója szerint a mezőgazdaság fontos egy bank számára, ugyanis egy kihívások előtt álló ágazatról van szó, amelyben a hatékony üzemeltetés, a különböző fejlesztések igénylik a bankok támogatását, nem beszélve az élelmiszeriparról. Az MKB ugyan egy nagy fővárosi bank, azonban szívesen tevékenykedik a mezőgazdaság nagyobb gépészeti beruházásainál – mondta Balog Ádám. A MEGFOSZ szervezetével fennálló többéves együttműködésüknek köszönhetően a különböző rendezvényeken csaknem negyedmillió embert sikerült elérniük, a különböző mezőgazdasági kiállításokon pedig több mint 60 ezret.

Természetesen a többi iparágak előtt álló kihívásokra is igyekeznek válaszokat adni, például a munkaerőhiány, a fiatalok képzése, a digitalizáció vagy a robotizáció témakörében.

Vály Judit vezérigazgató szerint a 28 éve alakult MKB-Euroleasing felelős piaci szereplőként, kötelességének tartja, hogy részt vállaljon az agrárszektor jövőjének formálásában, melynek talán a leghangsúlyosabb feladata a szakemberek következő generációjának a kinevelése, ezért az MKB-Euroleasing csatlakozott a megállapodáshoz. Vály Judit véleménye szerint is a videó-üzenetek tűnnek a leghatékonyabbnak, azonban a kiállítások és vásárok is szintén elérnek a legfiatalabb generációhoz. A jó cél érdekében dolgozókat támogatni kell, és ezen a téren kívánnak példát mutatni a MEGFOSZ együttműködés révén is.

A stratégiai megállapodás értelmében az MKB Pénzügyi Csoport a következő egy évben is biztosítja a MEGFOSZ működéshez és szakmai programjának végrehajtásához szükséges anyagi forrásokat, melynek keretösszege 30 millió forint.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu