Back to top

Célpontban az Érték és Minőség

Március 12-én a Benczúr Házban tartott sajtótájékoztatón útjára indították az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot, ahol 39 kategóriában, több mint 100 témakörben lehet jelentkezni a gazdaság szinte teljes spektrumából.

A Kárpát-régió legkiválóbb termékeinek és szolgáltatásainak versenyén, olyan vállalkozások kaphatnak lehetőséget, akiknek fontos, hogy produktumukat a hazai és nemzetközi szférában is elismeréssel véleményezzék. A pályázat kitüntetéseire május 24-ig lehet pályázni, az eredményhirdetéssel egybekötött díjátadóra pedig a Gazdaság ünnepén, a Parlament Felsőházi termében szeptember 10-én kerül sor.

A díjjal kijáró elismerést azok a szolgáltatások, termékek vagy gazdasági szervezetek mondhatják magukénak, amelyek tevékenységük során elkötelezettek a minőség iránt, prémium kategóriájú termékek előállítására törekednek, és magas színvonalú szolgáltatásokat nyújtanak. A pályázat fővédnöke Latorcai János, az országgyűlés alelnöke. Kiemelt támogatói a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni viszonyaltban pedig a határon túli együttműködést demonstrálva a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, további kiemelt partnere Gyula város önkormányzata.

Latorcai János távollétében dr. Pap Csaba Gábor, az Országgyűlés alelnöki titkárságának a vezetője továbbította köszöntőbeszédében az alelnök gondolatait.

Felhívta a figyelmet a lokalitás, az itthon előállított termékek és szolgáltatások, a fenntarthatóság, a környezetvédelmi szempontok fontosságára,

illetve az innovatív, értékteremtő termékek széles palettájára, amelyek a Kárpát-medencét is meghódítva képesek lesznek további sikereket elérni.

Az Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea
Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetsége elnöke sem tudott részt venni a rendezvényen, nevében Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezető igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket. Az igazgató a gazdasági értelembe vett határtalanságról, azon belül is olyan gazdasági kultúráról beszélt, melyben a vállalkozók számára a minőség és az érték munkájuk védjegyévé válik. Erdélyi kis- és középvállalkozókat, népművészeti alkotások kivitelezőit, hagyományos gazdálkodást folytató őstermelőket bátorított az igényességre való közös törekvésre és az értékteremtés lényegességére.

Az Érték és Minőség Nagydíj pályázatot a kiírók tanácsa hirdette meg, amelynek tagja a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., az erdélyi, mezőcsávási székhelyű SSM & SIU Kft. és a Diamond Szervezőiroda Bt.

A pályázatra május 24-ig minden természetes jogi személy vagy jogi személyiség, egyéni vállalkozó és alkotóközösség jelentkezhet.
Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Meteorológusok a gazdákért

A Nap, a Föld és az időjárás a központi témája az idén már hatvan éve ünnepelt Meteorológiai Világnapnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat épületében gyűltek össze a szakma kiválóságai, hogy együtt tisztelegjenek az egyik legrégebbi tudomány, az emberiséggel egyidős meteorológia előtt.

Tornapálya, kilátó és parkoló is készül az erdészetnél

Hét európai uniós pályázat keretében közel 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg a természetjárás feltételeit javító fejlesztések 2020. szeptember végéig Magyarországon, köztük az EGERERDŐ Zrt. területén is.

Kitüntették dr. Kukovics Sándort

Érden, a március 15-ei ünnepségen, a Szepes Gyula Művelődési Központban adták át a városi kitüntetéseket. A közgyűlés Érdi Tudományos Díját az idén dr. Kukovics Sándor kapta, aki hosszú évek óta szerkeszti a Magyar Mezőgazdaság Juhászat című mellékletét.

Nemzetünk gyarapodásához is hozzájárulnak

„Az a nép, amelyik egy csepp vért sem hullajtott szabadságáért, nehezen tudja azt megbecsülni” – mondta Nagy István az 1948-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett díjátadón. A miniszter úgy fogalmazott, a megemlékezésen túl elismerésünket kell kifejeznünk azok felé is, akik kimagasló szakmai munkájukkal hozzájárulnak nemzetünk gyarapodásához és agráriumunk erősödéséhez.

Az ökológiai vetőmagok elterjedéséért dolgoznak

Az ökológiai minősítésű vetőmagok piaci részesedése még mindig rendkívül alacsony Magyarországon - áll egy 2017-ben készült Európai Uniós jelentésben. E helyzet nem példa nélküli a kontinensen, így az unió egy 2021-ig tartó, nagyszabású projektet indított útjára. Az egyik cél, hogy az érintett országokban, műhelymunkák alkalmával szakértői csoportok jöjjenek létre.

Egy norvég gazda a világ legjobb sajtkészítője

Egy kis norvég gazdaság, az ostegardeni tizenkét norvég vörös tehenet számláló tehenészet gyártja a világ legjobb sajtját. A tulajdonos, Jorn Hafslund gazda, a Fanaost nevű gouda sajtért kapta meg a rangos elismerést.

Merlot, a nagyaranyas

Európa egyik legfontosabb nemzetközi borkiállításán, a március 17-19 között Düsseldorfban megrendezett ProWeinon adják át a Koch Borászatnak a PAR nemzetközi borversenyen kapott aranyérmeket. Koch Csaba villányi és hajós-bajai borai már nem először kapnak 90 feletti pontokat a megmérettetésen.

Péksütemények, halas termékek és üdítők is az Év Termékei között

Az idén nyolcadik alkalommal adták át az Év terméke elismeréseket hétfőn, a magyar fogyasztók 20 kategóriában értékelték a termékeket - közölte Vágvölgyi Mihály, a versenyt szervező Product of the Year Kft. sajtófőnöke az MTI-vel.

Hamarosan kiírják a a Modern falu program pályázatait

Várhatóan két héten belül megjelennek a Modern falu program első pályázatai, és májusig az összeset kiírják - nyilatkozta a Világgazdaságnak Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke.

Lelkesek a kis kertészek – hamar elfogytak a vetőmagcsomagok

A kiírás szerint február 15-ig lehetett a gyerekeknek a Vesd bele magad! programra jelentkezni, de jó egy héttel a megadott határidő lejárta előtt már minden vetőmagcsomag gazdára talált. Sokan későn kaptak észbe, és lekéstek az idei akcióról .