Back to top

Legördült a 40 000. JAGUAR a gyártóssorról

A CLAAS legyártotta a 40 000. JAGUAR silózót Harsewinkelben. A gyártás 1973-as kezdete óta a vállalkozás a JAGUAR silózó termékcsalád folyamatos fejlesztésével világvezetővé vált az önjáró silózók piacán.

Innovatív megoldások és a legmagasabb hatékonyság jelentik az alapköveit annak a négy évtizedes fejlesztőmunkának, amely a JAGUAR sikeréhez vezetett. A legfrissebb példa: a JAGUAR TERRA TRAC a SIMA mezőgazdasági gépkiállítás Innovációs Díjának aranyérmese lett.

Kezdetek: 1973

Az 1960-as évek végén rendkívüli intenzitással fejlődő kukoricatermesztés egyre nagyobb teljesítményű betakarítási technológiát kívánt. A felépítményes és a vontatott eszközök elérték teljesítményhatárukat. A CLAAS, időben felfedezve az ebben a szegmensben rejtőző potenciált, 1973-ban megkezdte a JAGUAR 60 SF, egy nagy teljesítményű, önjáró silózó gyártását.

Egy újabb mérföldkő: JAGUAR 800

A JAGUAR 800 sorozat gyártása egy kisebb előszériával már 1993-ban elkezdődött. Az új sorozatot 228 kW (310 LE) – 354 kW (481 LE) teljesítményű motorokkal lehetett megrendelni. A most már keresztbe beépített motorokkal a részegységek egyszerű és közvetlen meghajtását, a motor optimális hűtőlevegőellátását, és nem utolsó sorban a karbantartáshoz szükséges tér megnövelését érték el. Ez az újszerű megoldás világszerte iránymutatóvá vált a mai modern silózók fejlesztéséhez.

Az új generáció: JAGUAR 900

A JAGUAR 900 sorozat már piacra kerülésekor azonnali elismertséget szerzett kiemelkedő teljesítményének és a legmagasabb igényeknek is megfelelő szecskázási minőségének köszönhetően. Az új modellek szélesebb motorkínálattal, intelligens motorvezérléssel, állandó nedvességmérő rendszerrel, CEBIS kezelőegységgel és az új V-MAX szecskázódobbal voltak felszerelve.

A 2009-es hannoveri Agritechnica kiállításon a JAGUAR 900 sorozat AUTO-FILL automatikus rendszere aranyérmet nyert.

A 40 000. silózó egy TERRA TRAC

A CLAAS JAGUAR család 2018-as legfiatalabb tagja a JAGUAR 960 TERRA TRAC, a piacon az első, gyárilag járószerkezettel szerelt silózó.

Az új megoldás minden betakarítási körülménynél a lehető legnagyobb mértékben kíméli a talajt, úgy, hogy a közúti közlekedéshez mégis keskeny marad.

Egy új fejlesztésnek köszönhetően, a fordulókban a járószerkezet elülső része kiemelkedik, ezáltal megakadályozza a zöldtakarmánynövények sérülését. A gép a párizsi SIMA kiállításon innovációs aranyérmet nyert el.

A CLAAS tizenkét modellel átfogó kínálatot nyújt az önjáró silózókból minden munkakörülményhez. A JAGUAR gyártásának kezdeteitől a CLAAS természetesen folyamatosan fejleszti a silózóadaptereket is, melyeknél nagy hangsúlyt helyeznek az optimális anyagáramra és a legnagyobb hatékonyságra. Jelenleg DIRECT DISC direktvágó, PICK UP rendfelszedő és ORBIS kukoricaadapterek elérhetők el.

A 40 000. JAGUAR különleges dizájnnal, és TERRA TRAC járószerkezettel gurult le a gyártósorról. A jubileumi darabszám megünneplésére különleges, az ismert nagymacska képével díszített bemutatógépek járják majd világszerte a földeket.

Forrás: 
Axiál Sajtóközlemény

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Az első magyar agrárhackathon

Március negyedik hétvégéjén rendezték meg az első éjjel-nappal zajló agrárinnovációs ötletversenyt Gazdálkodj okosan! NAK Agrotech Hackathon címmel. A rendezvény ideje alatt egyetemisták dolgoztak agrárszakértőkkel azon, hogy a legjobb, legújabb megoldások helyet találjanak maguknak az ágazatban, lehetővé téve agrárgazdaságunk fejlődését.

TOP10: szántóföldi gépek

A német gazdák nemcsak az időjárás előrejelzésére szolgáló meteorológiai barométert figyelik, hanem a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) tagjai körében végzett közvélemény-kutatást is.

Az okos nő a precíziós gazdálkodást választja

Nagyszerűen működteti az általa vezetett gazdaságot egy négy gyerekes lengyel asszony, aki kimagasló eredményeket ért el a krumpli termesztésben a precíziós technológiának köszönhetően.

Gépmenedzser lesz a traktorosból?

Nem csupán gépek, hanem gépek rendszerei kommunikálnak egymással a legközelebbi jövőben a mezőgazdaságban – hangzott el a Claas szakmai konferenciáján. A végeredmény együtt dolgozó mezőgazdasági gépek csoportja, amelyben már nem traktoros irányítja a folyamatot, hanem „gépmenedzser”.

Jó évet zárt a CNH Industrial

A CNH Industrial 2018-ban 29,706 milliárd dollár árbevételt ért el, amely meghaladja az előző évit. A cégcsoport nettó nyeresége 1,1 milliárd dollárt tett ki, és a részvényeik árfolyama is nőtt.

Tavaly 175 milliárd forintot költöttek mezőgépekre

A magyar mezőgéppiac a 2017. évi fellendülés után 2018-ban is dinamikusan növekedett és ezzel rekordforgalmat ért el – közölte az AKI.

EASY on board alkalmazás most Tasc Controller basic-kel

A CLAAS EASY on Board alkalmazásával a gép vezérlése iPad segítségével, ISOBUS-kapcsolaton keresztül lehetséges. Mostantól az adatok dokumentációjához az ISOBUS Task Controller basic (TC BAS) funkció is elérhető az applikációban. A 365FarmNet-tel ráadásul kényelmesen, online is hozzá lehet férni a megbízás-menedzsmenthez és a dokumentációhoz.

Nagyobb komfort késélezés közben

2019-ben a CLAAS az AQUA NON STOP COMFORT automatikus késélezőt LED-es belső megvilágítással és a köszörülőkamrában belső öblítéssel látta el. A bálázó- és felszedőkocsi-kések köszörülése ezzel most még kényelmesebb lett.

Új megoldások a húsmarhatartásban

A húsmarhatartás természetközeli, extenzív állattenyésztési ágazat, ezért eddig viszonylag kisebb igény volt a költséges, az intenzív termelésű ágazatokba már korábban megjelent újszerű, digitális technológiák alkalmazására.

Elszabadult bálák, tehetetlen autós

A rosszul rögzített szalmabálák komoly baleseti kockázatot jelentenek, az imbolygó pótkocsi, a billegő rakomány mégis napi látvány az utakon és távolról sem csak Magyarországon.