Back to top

Internetes kihívás indult a tej és a tejtermékek népszerűsítéséért Angliában

Egy brit tejtermelő megelégelte, hogy a tejtermékek marketingje nem elég hatékony. Útjára indította a #milkpintchallenge internetes kihívást, hogy népszerűsítse a tej és a tejtermékek fogyasztását.

„Küldetés a tejért”

Andy Venables, brit tejtermelő és csapata azért indította el a Mission 4 Milk nevű kampányt, hogy segítsenek az embereknek újra felfedezni a tehéntej egészségre gyakorolt jótékony hatásait. Ennek része az internetes tejivó kihívás, a #milkpintchallenge.

A pint jelentése félliteres korsó (egy pint pontosan 0.568 liternek felel meg Angliában). Ennyit kell meginni jóízűen, készíteni róla egy videót vagy fotót, és megosztani az interneten. Barátokat és ismerősöket is ajánlott meghívni, hogy minél nagyobb legyen az összefogás a brit tejtermékekért.

Fontos a marketing?

Andy Venables állítja, nagyon fontos, hogyan reklámozzák a tejtermékeket a (cél)közönségnek, különösen a fiataloknak.

„Az elmúlt húsz évben alig változott valamit a tej csomagolása vagy márkaépítése. Közben megjelentek a piacon a növényi alapú alternatívák, például a szója- vagy mandulaital, melyek egyértelműen feltüntetik a termékcsomagoláson, milyen táplálkozási előnyökkel rendelkeznek, és még a márkamegjelenésük is vonzó.” - mondta.

„Emiatt sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a tehéntej tápanyagértéke meghaladja a növényi alapú italokét, ezért is hagyják inkább a polcon a tejes korsójukat”

- tette hozzá Andy.

Tényleg ki kell venni a tejtermékeket az étrendből?

A brit tejtermelő szerint a „mentes-mozgalmak” és a különböző étel intoleranciák, melyek különösen a fiatalabbakra jellemzőek, egyre inkább az alternatív megoldások felé terelik az embereket, és sokszor nem a megfelelő okok miatt.

„Kétségkívül vannak olyanok, akik szenvednek a tejtermékek vagy a laktóz okozta szövődményektől, de sokan csak azért fordulnak el a tejtől és tejtermékektől, mert ez most trendi, vagy egy öndiagnózis eredményeképp.

Ők nincsenek tudatában annak, milyen sok értékes tápanyagot tartalmaz a tej.

A Mission 4 Milk nevű kampányt azért indítottuk el, hogy eljuttassuk ezt az üzenetet minden korosztályhoz. Célunk, hogy hasznos információval lássuk el őket, mielőtt úgy döntenek, kiiktatják a tejtermékeket az étrendjükből.”

Mission 4 Milk

 

Mik a kockázatok?

A Chews Health ügyvezető igazgatója és gyógytornásza, Jack Chew aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy egyesek úgy térnek át a vegán étrendre, hogy nem tudják pótolni a szükséges tápanyagokat más forrásokból. Nem járnak utána az újfajta étrendnek, és ezek a drasztikus változtatások nem maradnak következmények nélkül.

Ezt tapasztalatból tudja.

Olyan emberek keresték fel, akik stressztörésben szenvednek, és a betegség mindegyiküknél egyértelműen a veganizmusra való áttéréshez, valamint a tejtermékek elhagyásához köthető.

A stressztörés vagy más néven fáradásos törés akkor következik be, ha a csontok nem bírják el a rájuk nehezedő kumulatív terheléseket.

„A vegán étrendet folytató emberek átlagosan alacsonyabb csontsűrűséggel rendelkeznek, mint a nem-vegánok. Erről a tényről sokan nem tudnak. Az internet található információ áradat azt sugallja, hogy a veganizmus fenntartása hihetetlenül egyszerű, holott nem az.” - mondta Jack.

Azt is hozzátette, hogy azok az aktív személyek, akik kivették étrendjükből a húst és a tejtermékeket, lassabban épülnek fel a sérülésekből. Ez különösen a nőknél veszélyes, akiknek egyébként is csökken a csontsűrűségük hormonális tényezők miatt.

„Ezek a problémák természetesen nem csak a vegánoknál jelentkeznek, de mégis bosszantó a tejmentes étrendet hirdető diéták népszerűsítése, melyek következmény nélküli gyors fogyást is ígérnek."

„Mi bizonyítékokon alapuló egészségügyi cég vagyunk, nem hóborton alapuló divatcég, ezért a pácienseimnek biztos, hogy a mindenevő étrendet ajánlom, és támogatom a tej fogyasztását, mert szükséges felépüléshez.” - jelentette ki a gyógytornász.

Forrás: 
fginsight.com

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

A méhcsípések dícsérete

A méhcsípéssel való gyógyítás az ősi hagyományokat köti össze a modern kor természetgyógyászatával. Alkalmazása a legyengült immunrendszert erősíti. Legyünk óvatosak, csak kiképzett szakember által felügyelt terápiában vegyünk részt. Hatékonyságának feltétele, hogy az életmódunkon és táplálkozásunkon is szükséges változtatnunk. Továbbá el kell érnünk, hogy alvásunk megfelelően pihentető legyen.

Egyre népszerűbbek a növényi alapú húspótlók

Egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a húsfogyasztás csökkentésének irányába ható törekvések. Ennek megfelelően a vezető brit szupermarketlánc, a Tesco is kínál növényi alapú húspótló készítményekeket, amiket nagyobb áruházainak csomagolt hústermékei között helyez el.

Gluténmentes ételek az éttermekben?

Az élelmiszerekben még egy egészen kis mennyiségű glutén is gondot okoz a lisztérzékenységtől szenvedők számára, és az éttermek azok, ahol a legnehezebb elkerülni a glutén fogyasztását.

Egy rövid kilovaglás is aranyat ér a lónak

Egy új kutatás szerint már napi 25 perc kevésbé megerőltető mozgás is jótékony hatással lehet a lovak egészségére, függetlenül attól, hozzájárul-e a súlyvesztésükhöz vagy sem.

Mobil borfogyasztási szokások: vásárlást segítő applikációk

A borvilág dinamikus terület, folyton mozgásban és változásban van. A Bloomberg 2018-ban végzett felmérést a trendeket keresve, és érdekes megállapításokat tett.

Így csökkenthetik a városban élők a stresszhormonokat

Egy amerikai kutatás szerint a városban élőknek elég mindössze napi húsz percet a szabadban tölteniük. Ezzel jelentősen csökkenthetik a stresszhormon szintjüket.

Miért dorombolnak a macskák?

A macskák általában akkor dorombolnak, ha simogatjuk őket. Azonban a dorombolás nemcsak az elégedettség jele, hanem egy kommunikációs forma is, ami sokkal bonyolultabb, mint azt idáig sejtettük.

Kecsketartás: az egészséges állatokat is megviseli a klímaváltozás

Korábbi cikkeimben már sok mindenre kitértem, elsősorban arra, hogy miért és hogyan tudjuk a klímaváltozást kecskésként a „javunkra” fordítani. A legfontosabb azonban kimaradt… A klímaváltozással járó hirtelen és kiszámíthatatlan időjárás-változások, frontok, hatalmas megterhelést rónak az állat szervezetére, még akkor is, ha egészséges állatokról van szó.

Imádják az Adidas óceáni hulladékból készült sportcipőit

Az ismert cég néhány éve fogott össze egy környezetvédő szervezettel, óceáni hulladékból gyártanak sportcipőket. Egymillió párat adtak el 2017-ben. Az idén pedig már 11 millió párat terveznek.

Új antibiotikumok nyerhetők a halakból

Az antibiotikumokkal szembeni rezisztencia egyre növekvő gondot jelent, és szakértők szerint bekövetkezhet az a helyzet, hogy egy egyszerű fertőzés is életveszélyes lehet. A legújabb kutatás szerint új antibiotikumok találhatók a fiatal halak külsejét bevonó halnyálkában.