0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Ingyenes gyümölcsfaoltó tanfolyam a Füvészkertben

Mindig is szívesen kipróbálta volna a gyümölcsfaoltást, de sosem tudta, hogyan fogjon hozzá? Itt az alkalom, a budapesti Füvészkertben március 23-án ingyen belevághat bárki: csak a belépőjegyet kell kifizetni, minden egyebet biztosítanak a szervezők. Persze aki szeretné a saját gyümölcsfáját oltani, annak sincs akadálya.

Gyümölcsoltó Boldogasszony napjának alkalmából az idén is különleges rendezvényen lehet részt venni március 23-án az ELTE Botanikus Kertjében (ismertebb nevén a Füvészkertben, a Pál utcai fiúk híres helyszínén).

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja eredetileg Jézus fogantatásának, illetve születése hírüladásának főünnepe, a római katolikus egyház március 25-én ünnepli.

A népi hiedelem szerint e napon kell a fákat oltani, s e nap alkalmából a megelőző szombaton az ELTE Füvészkertben mindenki megtanulhatja és kipróbálhatja az oltást, ahogy már évek óta.

A program délelőtt 10 órakor elméleti előadással kezdődik, dr. Orlóci Lászlótól, a Füvészkert igazgatójától tudhatjuk meg a gyümölcsfaoltással kapcsolatos legalapvetőbb ismereteket. Ezután dr. Orlóci László, Bőm Tamás, Babos András, Szlávik Erika tartanak gyakorlati bemutatót, majd szabad a pálya, bárki próbálkozhat – ha elmúlt 18 éves, részt vesz a balesetvédelmi oktatáson és erről számot is adott. A Füvészkert szakértői természetesen folyamatosan felügyelik a munkát.

Az elkészült és sikeres oltványokat készítőik hazavihetik. Érdemes élni a lehetőséggel, és elvinni a régóta megmenteni szándékozott gyümölcsfajta oltóvesszőjét, mert a szervezők biztatnak minden részt venni szándékozót, hogy ha van oltandó fája, vigye magával az eseményre.

Regisztrálni mindenesetre ne felejtsen el, aki részt szeretne venni: a fuveszkertbudapest@gmail.com, vagy a botanikuskert@yahoo.com címre írt e-mailben kell jelezni a részvételi szándékot.

Ezen kívül pedig már tényleg nincs más teendő, csak március 23-án ellátogatni a Füvészkertbe (ELTE Botanikus Kert, Budapest 1083 Illés u. 25.). A belépőjegyet kell csak kifizetni, az eszközöket a szervezők adják.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu/ELTE Füvészkert