0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Mi lesz ma a vacsora? – Elindult a sertéskampány

Értékes vitaminok és ásványi anyagot tárháza a sertéshús, mégis sokan ódzkodnak a vörös húsok fogyasztásától. Pedig változatos receptekkel, könnyű köretekkel és kevés zsiradék felhasználásával remek fogások készíthetők belőle. A koleszterintől sem kell félni, hiszen a sovány sertéshús korszerű módon elkészítve (pl. sütőzacskóban sütés, párolás) bátran lehet a kiegyensúlyozott és változatos étrend része. (x)

A „Mi lesz ma a vacsora?” szlogennel és az „Egy kiváló minőségű sertéshús minden ízében különleges” alszlogennel kampányol az Agrármarketing Centrum, az Agrárminisztérium és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács támogatásával a sertéshúsfogyasztás fontosságáról 2019. április 18-ig.

A vörös húsok, így a sertéshús is jelentős mennyiségben tartalmazza a B-vitamin csoport tagjait (B1, B2, niacin, B6, B12). A sertéshúsnak magas az ún. hem-vas tartalma is, amely a szervezetben 35-50%-ban is hasznosul. A sertéshús fogyasztásról további információkat a https://www.amc.hu/serteskampany/ linken olvashatnak.

Az Agrármarketing Centrum idén is megrendezi a tavaly már nagy sikert aratott „Hazai ízek, haza asztalokon” elnevezésű, szakácstanulók számára szervezett szakácsversenyt. 

A verseny során sertéscombból, valamint további öt kiemelt alapanyagból (vaj, Tokaji Furmint, bébi laskagomba, napraforgó méz, édesburgonya) kell olyan ételkreációt alkotniuk a csapatoknak, amely mind a közétkeztetésben, mind az éttermi kínálatban megállja a helyét. A verseny elődöntője 2019. március 28-29-én, a döntő pedig 2019. április 12-én lesz, ahol a 16 induló csapat első négy helyezettje mérkőzik meg egymással. A versenyt az érdeklődők a www.facebook.com/agrarmarketingcentrum oldalon, élő adásban követhetik majd nyomon.

Az Agrármarketing Centrum szakmai konferenciát is szervez a kampány keretében, „Merre tovább sertéságazat?” címmel. Az esemény 2019. április 11. lesz a Budapest Bálna Rendezvényhelyszínen.

Az Afrikai Sertés Pestis fertőzésnek (ASP) nincs az emberi szervezetre ártalmas hatása. További részletek: https://portal.nebih.gov.hu/gyik/allat/gyakran-ismetelt-kerdesek/afrikai-sertespestis  (x)

Forrás: Agrármarketing Centrum