0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Terjed az Uber a szállítmányozásban

Két évvel ezelőtt vezették be az Amerikai Egyesült Államokban az Uber Freight szolgáltatást a közúti szállítmányozás problémáinak megoldására, új lehetőséget teremtve a teljes logisztikai rendszer számára. Most Európát szeretné bevenni a cég, és Hollandiából indul hódító útjára a szolgáltatás a következő hetekben.

Az applikáción keresztül összeköttetésben vannak a kisebb-nagyobb szállítmányozási vállalatok, a megrendelők egy gombnyomásra lefoglalhatják és kifizethetik a számukra megfelelő szállítójárművet, és valós időben követhetik nyomon rakományuk útvonalát.

A fuvarozók számára pedig könnyebb és a gyorsabb az előzetes árképzés és a pénzüket is gyorsabban megkapják.

Az Uber Freight az amerikai sikerek után most Európát szeretné bevenni, és honnan máshonnan, mint Hollandiából indul hódító útjára a következő hetekben. A cég közleménye szerint az logisztikai és szállítmányozási iparág az európai gazdaság gerincét adja.

A szárazföldi áruszállítás 400 milliárd dolláros piac Európában, Kína és az USA után a harmadik legnagyobb, ide szeretne most belépni kifinomult eszközrendszerével az Uber.

Ugyanakkor nagyon szétaprózott ágazat. Európában, de a világon másutt is a szállítmányozó cégek 85 százaléka kis és közepes méretű vállalkozás. Alacsony technológiai színvonalon működnek, nehezen tudnak összedolgozni a nagyobb cégekkel. Sokszor több órát, sőt napot vesz igénybe egy-egy fuvar leszervezése, az adminisztráció, nehéz megfelelő fuvarozót találni. A tehergépjárművek az úton töltött idő 21 százalékában üresen közlekednek, ami pénz- és üzemanyag-pazarlás. Mindezek a nehézségek a költségeket is megnövelik, ami aztán az áruk árában jelenik meg.

Az Uber Freight átlátható, gördülékeny, költséghatékony rendszert kínál az európai fuvarozóknak is, és megoldást ígér az ágazat legnagyobb problémájára, a sofőrhiányra, a betarthatatlan vezetési időre is.
Forrás: container-news.com/magyarmezogazdasag.hu