0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Kelendő a traktorabroncs

Jelentősen bővül a mezőgazdasági gumiabroncsok piaca Magyarországon, ezért jó évet vár idén a Bridgestone ebben a szegmensben – közölte a vállalat a Magyar Mezőgazdasággal. Az elmúlt években dinamikusan nőtt a teljes magyar abroncspiac, amelyből az agrárium is kivette a részét.
A teljes piaci igény a Radiál mezőgazdasági abroncsokra 2018-ban 11 százalékkal nőtt, 2019 első két hónapjában pedig további 12 százalékkal bővült.

Mivel dinamikusan növekvő piacról van szó, a Bridgestone is bizakodó a 2019-es értékesítéseit illetően – közölte a cég a Magyar Mezőgazdasággal. A Bridgestone Magyarország Kft., a Bridgestone és Firestone mezőgazdasági gumiabroncsokat, és Bridgestone építőgép gumiabroncsokat értékesíti Magyarországon. Az új Bridgestone márkájú prémium traktorgumik 2015 óta készülnek a spanyol gyárban egyre növekvő kereslettel.

Az ágazat az elmúlt időszakban jelentős növekedést élt meg.

Minden abroncstípust beleszámítva minden eddiginél több, összesen 3,1 millió darab gumiabroncsot értékesítettek Magyarországon a gyártói képviseletek a gumiabroncs nagy- és kiskereskedőknek. 

Ez jelentős, 9,7 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A gumiabroncs értékesítés bővülése jól jelzi a magyar gazdaság bővülését is és regionális összehasonlításban is kiemelkedőnek tekinthető.

A világ legnagyobb gumiabroncs- és gumitermékgyártó vállalatának számító Bridgestone az európai piacokon és más szegmensekben, például az építőipari és bányászati gépek esetében is bizakodó. A cég a közelmúltban azt is közölte, hogy visszatér az április 8-tól 14-ig tartó müncheni BAUMA-ra. A cég az építőipar és a bányászat piacának legjelentősebb szakvásárán mutatja majd be prémium és innovatív abroncsainak, ipari termékeit és célzott megoldásait.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu