0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

AgrárgépShow Mezőfalván

Az internet alapú technológiáktól a robotikáig. Május 23-24-én ismét Mezőfalvára hívják a szántóföldi gazdálkodókat a gépforgalmazók és az agrárkamara. A kétnapos szabadtéri rendezvényen a világ legkorszerűbb mezőgépei vonulnak fel, amiket élesben, akár munka közben is kipróbálhatnak az érdeklődők.

youtube://v/H9MRC1AY_ZE

 

A Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara (NAK) a Mezőgazdasági Eszköz és Gépforgalmazók Országos Szövetségének (MEGFOSZ) közreműködésével idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi gépbemutatóját. A szervezők célja az, hogy az érdeklődők a szántóföldön, működés közben ismerhessék meg a legmodernebb eszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat. Főként azokat az újdonságokat, innovatív fejlesztéseket és jó gyakorlatokat igyekeznek bemutatni, amikről úgy gondolják, hogy itthon is hasznosak, és viszonylag könnyen megvalósíthatók – mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke.

A NAK és a MEGFOSZ három évvel ezelőtt egy új koncepció alapján indította el az AgrárgépShow rendezvényt. A korábbi évek kisebb, több helyszínen rendezett kiállításai helyett évente egy alkalommal, egy szabadtéri helyszínre koncentrálják a seregszemlét. Ezzel időt, energiát és pénzt takaríthatnak meg a gyártók, forgalmazók és nem utolsó sorban a gazdálkodók is – összegezte Harsányi Zsolt, a MEGFOSZ elnöke. Idén a „pénz” is ott lesz a kiállításon, aki kedvet kap egy gép megvásárlásához, a helyszínen lévő banki szakemberektől akár pénzügyi tanácsot, segítséget is kaphat az ügylet lebonyolításához.

 

youtube://v/ok1NnWGqNaI

Már az első bemutatónak nagy sikere volt, több mint 15 ezren látogattak el akkor Mezőfalvára. Ezen a sikeren felbuzdulva döntöttek úgy, hogy minden évben megszervezik ezt a gépbemutatót, méghozzá úgy, hogy az egyik évben nyár elején, a következőben pedig ősszel. Így mind a nyári, mind az őszi betakarítású növények gépparkját, munkáit megismerhetik a látogatók.
Az idei, III. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-t május 23-24-én egy közel 50 hektáros területen rendezik meg, de a terület szükség esetén akár 60-70 hektárra is növelhető – tette hozzá Győrffy Balázs.

A rendezvény középpontjában tehát a gépek lesznek, de a gazdák megismerhetik a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket, a nagy és biztonságos termést ígérő fajtákat, hibrideket is.

A parkolás és a belépés a látogatók számára ingyenes.

Forrás: magyarmezogazdsag.hu