0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Szárazság és erdőtűz

A hosszú csapadékmentes időszak miatt az avar száraz, a talajban mély repedések húzódnak, a lankadozó növényzet vizet kíván. A nagy szárazság talán enyhül április első hétvégéjén, hiszen a meteorológusok előrejelzése szerint frissítő záporra számíthatunk.

Szárazság van az erdőben is!

Több, mint 1 millió csemetét ültetett el az erdőgazdaság a tavaszi időszakban, hogy garantáljuk az erdő fennmaradását. Azonban munkánk sikerét nagy mértékben befolyásolja a föld víztartalma. Sajnos sem a tél, sem a kora tavasz nem hozott nagyobb mennyiségű csapadékot, így a talaj száraz. Ahogy a kiskertbe elültetett répamagnak is szükséges van vízre, úgy a csemeték megeredésének is elengedhetetlen feltétele a víz.

A víz pótlása a kertben csak-csak megoldható, viszont az erdőben kizárólag a természetre számíthatunk.

Tombol az erdőtűz!

Az erdőgazdaság Ózd térségi erdőkben dolgozó kollégáit a héten többször is riasztották erdőtűzhöz. A Katasztrófavédelemmel karöltve küzdenek a lángok ellen a – feltételezéseink szerint szándékos gyújtogatás miatt kialakult – erdőtüzekben.

A tegnapi napon közel 30 ha fiatalos erdőben égtek a lángok, amit főként kézi eszközökkel szinte lehetetlen hatékonyan megállítani.

Itt is számítunk az ég áldására, az esőre, a kizöldülő növényzetre, ami véget tudna vetni ennek a „harcnak”! A károk felmérése folyamatos.

Millenniumi tanösvény látogathatósága

A szilvásváradi Millenniumi tanösvényt érintő munka (csúszdás közelítés) jól halad, de még számítani kell korlátozásra. Szombat 15 óra és hétfő 6 óra között a munka szünetel, akkor a tanösvény szabadon látogatható.

Véradás és plüssállat gyűjtés

2019. április 9-én 8 és 15 óra között az EGERERDŐ Zrt. Központjába várják azokat segítő szándékú embereket, akik szeretnének részt venni az erdőgazdaság Véradó napján, illetve nélkülözhető, de jó állapotú plüssállataik falajánlásával szeretnének mosolyt csalni a szívbeteg gyerekek arcára.

A résztvevőket retró hangulatú vendégség várja, hogy a jótékonykodás felemelő érzése mellett még több pozitív élménnyel gazdagodjanak. A jelentkezőket kérjük, hogy az EGERERDŐ facebook oldalán meghirdetett eseményre kattintva is jelezzék részvételi szándékukat.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény