0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 19.

Távvezérlésű kutyaház a Construmán

Hogy milyen a XXI. század ház körül élő állatainak elhelyezése, arra jó példát láthattunk egy kutyaházakat gyártó magyar cég standjánál az idei Construmán. Ezeket a termékeket már nemigen nevezhetnénk kutyaólaknak, hiszen hátterükben komoly mérnöki tervező és fejlesztő munka áll.

A faipar csúcstermékei közé tartozó vízálló tömörfából készülnek, s arra is ügyelnek, hogy ne csak a szabványoknak feleljenek meg, hanem egyben környezetbarát módon is történjen gyártásuk. Az előállítás során a legkorszerűbb készítményekkel kezelik a felületeket, hogy azok ellenálljanak úgy a nedvesség, mint a nap okozta megpróbáltatásoknak. Magas tapadószilárdsággal rendelkező ragasztóval illesztik össze a faelemeket, emellett a rögzítéshez rozsdamentes inox facsavarokat használnak. Így a négyféle méretben gyártott okos kutyaházak masszívak és egyben időtállóak.

A hőszigetelés igen hasonlít egy mai korszerű, A+-os lakóház rétegrendjéhez.

Az anyagvastagságon túl még két réteg hőtükörfólia és egy öt centiméter vastagságú ásványgyapot-réteg is biztosítja mindezt. A tető belső felületén található az opcionálisan rendelhető infrapanel, melyet wifis okostermosztáttal az interneten keresztül vezérelhetünk, illetve ellenőrizhetjük annak működését telefonunk vagy táblagépünk segítségével. Ezek a XXI. századi kutyaházak jellemzően 6 db állítható magasságú rozsdamentes alumíniumlábon állnak, melyek a takarításnál fontosak, hiszen így vízsugárral könnyen ki tudjuk mosni a szennyeződést a kutyaház alól. E termékek kialakításánál már figyelembe veszik a jelenkor korszerű épületeivel szemben támasztott megjelenésbeli elvárásokat. Így a megtisztult design és a visszafogott elegancia jellemző rájuk, miközben a használhatóság, illetve az állatok jólléte is legalább ilyen fontos. A gyártó cég szakemberei szerint az újonnan piacra került termékcsalád egy új kategóriát és korszakot nyit az eddigi kutyaházak piacán.

Forrás: Magyar Mezőgazdaság