0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Hamarosan újabb szálláshely várja a bakancsos turistákat a Bükkben

Páger Antal egyik emlékezetes művészi alakítását A hattyúdal c. filmben láthattuk. A filmben felcsendülő Villa Negra románca c. sláger, több mint fél évszázad alatt örökzöld dallammá vált. A Villa Negra kifejezés napjainkban is ismert, hiszen több cég vagy szálláshely nevében fellelhető, például Szilvásváradon.

A Szalajka-völgyben az 1968-ban épült Villa Negra Vendégház évtizedekig várta a vadászat szerelmeseit a világ minden pontjáról. Az EGERERDŐ Zrt. tulajdonában lévő Vendégház híres vendége volt 1984-ben Fülöp herceg, az angol királynő férje, aki a szilvásváradi fogathajtó világbajnokság alkalmával szállt meg a csodás környezetben fekvő vendégházban.

A hosszú évekig bérlők által hasznosított Vendégház 2018 végén visszakerült az erdészet üzemeltetésébe, mely egy nagyobb felújítás után Fátyol Vendégház néven nyitja ki újra kapuit, várhatóan a főszezon kezdetén.

A felújítási munka jól halad, a külső és belső terek megújulnak, illetve új, korszerűbb berendezések kerülnek beszerzésre. A két szintes épület 9 szobával várja a nyugalomra és feltöltődésre vágyó vendégeket.

A fejlesztéssel az EGERERDŐ Zrt. turistaszállás hálózata bővül, mely nemcsak a bakancsosok igényeit fogja kiszolgálja. A tervek szerint a Vendégház a Szilvásváradi Erdészeti Erdei Iskola életében is fontos szerepet fog betölteni, mint szálláshely és mint foglalkoztató helyszín.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény