0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Gombási Mónika: Meglepetés

Gombási Mónika frissen végzett erdőmérnök, nem régóta dolgozik a Bakonyerdő Zrt.-nél. Már gimnazista korában vonzotta a fotózás, de akkor a lovak szerelmeseként elsősorban a négylábúakat örökítette meg.

Később, bátyját követve kezdett el természetfotókat készíteni, a vadfajok fényképezése viszont egészen új számára. A fényképezőt munkája során, és túrázáskor sem hagyja otthon. Ez a fotó is munka közben született, amikor két kapitális muflonkos mellett a látványra rácsodálkozó kerületvezető erdész is rákerült a képre.

„A fotó készítése napján kollégáimmal faanyag-felvételezést végeztünk Németbánya közelében. A munka befejeztével vadászni mentünk, én fegyver helyett fényképezőgéppel. Alighogy elindultunk, egy muflonnyájat pillantottunk meg a fák között, de nem sikerült róluk érdemleges képet készíteni. A nyáj eltűnt a domb túloldalán. Nem volt mit tenni, mi is mentünk tovább. Egy-másfél órán keresztül cserkeltünk az erdőben, de újabb vadat nem láttunk.

Hazaindulás előtt tettünk azonban még egy utolsó próbálkozást a földerítésükre, ezért kétfelé váltunk, és a nyiladékon ellenkező irányban haladtunk. Egyszer csak neszezést hallottunk. A korábban már látott muflonnyáj tűnt föl.

Sajnos észrevettek minket és eltávolodtak tőlünk, éppen a kerületvezető kolléga felé vették az irányt. Ő gyorsan egy fa mögé húzódott, így a mit sem sejtő állatok kb. 20 méterre futottak el előtte. A nyáj főként kosokból állt, néhány közülük méretes csigát viselt. Munkatársunk szájtátva figyelte a legnagyobb kost, nekem pedig véletlenül sikerült őt is megörökítenem, ezt viszont csak a képek visszanézése után vettem észre.”

Forrás: A Mi Erdőnk