0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 25.

Újra bért emel az Auchan

A januárban bejelentett bérfejlesztésen túl április 1-től újabb jelentős béremelést hajtott végre az Auchan Retail Magyarország. Az 1150 vezető és beosztott munkavállalót érintő, átlagosan 9 százalékos bérnövekedéssel 2 milliárd forintra nő az áruházlánc új javadalmazási rendszerébe 2019 folyamán befektetett összeg.

Az év eleji béremelést követően 2019 tavaszán több mint ezer munkavállaló bére újra jelentős mértékben emelkedik az Auchan Retail Magyarországnál. A most bejelentett fizetésemelés sokak esetében előléptetéssel is járt, mellyel áruházi és irodai munkatársak, valamint vezetők szakmai teljesítményét egyaránt elismerték. Az átlagosan 9 százalékos, összességében a 325 millió forintot elérő mostani béremelés a munkavállalók 16 százalékát érinti, és az év elején bejelentett 1,7 milliárd forintos bérfejlesztést 2 milliárd forintra egészíti ki.

Ebben az évben a béren kívüli juttatások körét is bővítette az áruházlánc, így 2019. január 1-től minden teljes munkaidős Auchan-munkavállaló éves szinten bruttó 91 ezer forint béren kívüli juttatásban részesül,

ami átfogó élet- és balesetbiztosítással, egészségügyi szolgáltatásokkal, így például rendszeres szűrővizsgálatokkal, valamint 5 százalékos vásárlói kedvezménnyel egészül ki. A hazai kiskereskedelmi szektorban egyedülálló módon a vállalat részvényesi programot is kínál minden munkavállalójának, amely további bérkiegészítést tesz lehetővé a gazdasági eredmények függvényében.

Az Auchan humánerőforrás politikájának célja, hogy hosszú távon stabil hátteret biztosítson a munkatársainak, ezért az anyagi elismerés mellett 2019. nyarán elégedettségi felmérést végez dolgozói körében. A vállalatról és a vezetőkről szóló anonim véleménynyilvánítás kiértékelését követően áruházakra bontott, valamint vállalati szintű fejlesztési programokat indítanak a tapasztalatok beépítésére.

Az áruházlánc emellett nagy hangsúlyt fektet a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására.

2018-ban például már ötödik alkalommal nyerték el a Fogyatékosságbarát Munkahely elismerést. A mostanra stabilan 400 fő körüli MMK-s munkavállaló beilleszkedését a többi kolléga számára szervezett érzékenyítő programokkal segítik, emellett a közelmúltban speciális workshopot tartottak saját munkatársaik, valamint más nagyvállalatok és a Budapesti Szakképzési Centrum képviselői számára.

Forrás: Auchan sajtóközlemény