0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Közel ezer hektár felperzselése után megállították a lángokat

Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyi Nemzeti Parkban kitört tűzben, mire eloltották a tüzet - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel, a drónokkal végzett légi felderítés adatai alapján.

Péntek reggel 150 hektár nádas égett, az oltást nehezítették a talajviszonyok és a terület nehéz megközelíthetősége – mondta Szepesi Erika, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katarófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője. A drónos felvételek alapján közel ezer hektáron pusztítottak a lángok. Az oltásban több mint 80 tűzoltó vesz részt, erőgépet és honvédségi helikoptereket is bevontak a munkálatokba. Mintegy hatszáz szarvasmarhát biztonságos helyre tereltek.

Lajtos István, Nagyiván független polgármestere elmondta: nagy a füst, de lakott területet továbbra sem nem veszélyeztet a csütörtök délelőtt fellobbant  tűz.

Eloltották a lángokat

Eloltották a lángokat a Hortobágyi Nemzeti Parkban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője péntek délelőtt az MTI-vel. Mukics Dániel elmondta: jelenleg a további tűz kialakulásának esélyét szüntetik meg azzal, hogy körbelocsolják a lángok helyét, nehogy bárhol bármilyen izzás kialakuljon és újra kigyulladjon.

 

Forrás: MTI