0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Havas hétvége várható a Bükkben és a Mátrában

Január harmadik hétvégéjén havas tájakkal találkozhatnak a Mátra és a Bükk magasabban fekvő területein. Jó hír a síelőknek és szánkózóknak, hogy a hétvégi napokon sportolásra alkalmas pályákat találnak, akár síelnek, akár szánkóznak.

Az időjárás előrejelzések alapján felhős égre, hóesésre számíthatunk. Aki a szabadba vágyik csúszós sáros/havas felületekre számítson. Megfelelő lábbeli és hegyes, szegecselt túrabot használatát javasoljuk. Kérjük, vigyázzanak testi épségükre!

A társasvadászatok január hónapban még tarthatnak, ezért kérjük, kísérjék figyelemmel az aktuális információkkal kapcsolatban a közösségi oldalunkat.

Ezen a hétvégén lesz a „Transzbükki átkelés” Szilvásvárad és Felsőtárkány között Éleskő-vár, Ispán-hegy, Kettős-bérc, Kőrös-lyuki-barlang, Tar-kő és a Stimecz-ház érintésével. A program egyben ötödik alkalommal állít emléket a 2013-ban elhunyt Erőss Zsolt hegymászónak.

Örömünkre szolgál, hogy a lakosság egyre nagyobb számban keresi fel az erdőt kikapcsolódás céljából.

A 2009. évi „erdőtörvény” (2009. évi XXXVII. törvény) az erdőlátogatásra vonatkozólag rendelkezéseket fogalmaz meg. Ennek értelmében a teljesítménytúrák sportversenyek megrendezéséhez (nyilvánosan meghirdetett rendezvény, nevezési díj és szintidő kapcsolódik hozzá) az erdőgazdálkodó előzetes hozzájárulása szükséges. Az ezzel kapcsolatos kérelmüket az időpont, helyszín, útvonal, térképrészlet mellékletekkel) az EGERERDŐ Zrt.-hez az egererdo@egererdo.hu e-mail címre szíveskedjenek a szervező elérhetőségeivel együtt elküldeni.

Továbbra is fontosnak tartjuk, hogy jelezzük:

Erdei kisvasútjaink Mátravasút, Szilvásváradi Állami Erdei Vasút és a Felsőtárkányi Erdei Vasút menetrend szerint jelenleg nem közlekednek. A kisvasutak 2018-as menetrendjét lejjebb közöljük.

Szilvásváradon a Szalajka-völgy látogatható, és az Istállós-kői barlang egy új kitáblázott nyomvonalon közelíthető meg. Nagy sárra és csúszós felületekre számítson az, aki nekivág. A völgyben az aszfaltozott úton kellemes sétát tehetnek és meglátogathatják a Zilahy Aladár Erdészeti Múzeumot, amely naponta 8.30-15.00 óra között várja látogatóit. A belépőjegy ára: felnőtt: 500.- Ft diák és nyugdíjas jegy: 250.- Ft

Aktuális információkat közösségi oldalunkon találnak: www.facebook.com/egererdo

Pihentető hétvégét, kellemes erdei élményeket kívánunk!

EGERERDŐ Zrt.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény