0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Fedezd fel az örökséged!

Idén is folytatódik a középiskolások online erdőismereti versenye. A Fedezd fel az örökséged! vetélkedőt az Országos Erdészeti Egyesület hirdette meg, az online megmérettetésre a 9-12. osztályos középiskolások háromfős csoportjainak a jelentkezés várják február 25-ig a fedezdfel@oee.hu címen.

A márciusban zajló verseny idei témája korunk egyik legégetőbb környezeti hatása, a klímaváltozás és az erdők kapcsolata. Érzékelhetők-e a klímaváltozás hatásai a magyar erdőkben? Hogyan lassíthatja a tudatos erdőkezelés a káros folyamatokat? Mit tehet az egyes ember és a társadalom egésze? Hasonló kérdésekre kell válaszolniuk a versenyzőknek a négy körös elméleti fordulóban. A terepi feladat pedig a korábban is nagy sikernek örvendő filmkészítés lesz, a versenyző csapatoknak 3 perces saját készítésű videóban kell bemutatniuk a klímaváltozás erdőkre gyakorolt hatásait.

További részleteket: vetelkedo.oee.hu vagy a www.facebook.com/fedezdfel oldalakon, megéri jelentkezni, hiszen a vidám megmérettetés mellett az első helyezettek értékes nyereményekkel gazdagodnak.

A Fedezd fel az erdőt! verseny célja, hogy felhívja  a fiatalság figyelmét a magyar erdők értékeire, azok megőrzésére. A vetélkedőt a Földművelésügyi Minisztérium támogatja.

Forrás: magyarmezogazdasag.hu