0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Perec, a champion díjas puli

Dr. Hetey Susanna zalai fogorvos fekete Cseri-Subás Perec puli kutyáját egy fővárosi viadalon a junior korosztálynak adható legmagasabb, champion díjjal jutalmazták.

A doktornő állatok iránti feltétlen rajongása már ismert Zala megyében. A szeretetteljes légkörben élő, kiegyensúlyozott állatok közül a cserszegtomaji alomból származó Cseri-Subás Perec névre hallgató puli időről időre elvarázsolja a kutyaversenyen bíráló testületeit.

– A fővárosi Winterdogshow-n bizonyított, három különböző bíró döntése alapján érdemelte ki a Hungarian Junior Champion titulust – fogalmazott dr. Hetey Susanna. – A kitüntető cím elnyerésének a feltétele, hogy kitűnőre vizsgázzon, első helyezett legyen, de ezután a szakember határozza meg, hogy az adott eb méltó lehet az elismerésre. Perec annyira kitűnően szerepelt, hogy nemcsak megnyerte saját kategóriáját, de a legszebb junior eb kitüntetést is megkaphatta. A bírói testület összetétele változó, valaki rajong a magyar fajtákért, míg a másikuk egyáltalán nem.

Megterhelő volt a verseny

A fogorvos elmondta: a viadal három napja a gazdákon kívül a kutyákat is megterhelte, ám Perec kiváló fizikumának és remek mentális állapotának hála kiegyensúlyozott maradt. Sokat sétáltak, s így elkerülték a stresszt.

– A puli az elkövetkezendő három évben rohamos fejlődésnek indul – folytatta. – A mérete már marad, ám a tömege, a bundája gyarapszik. Szerencsénk van, hiszen bátran kijelenthető: született tehetség. Perec a foglalkozások, a törődés és a szeret hatására szinte napról napra lendületesebb lesz. A kutya attól lesz jó formában, ha a gazdájának a rezdüléseivel együtt él, s nekünk ez bevált, sőt a versenyeken is működik.

Forrás: zaol.hu