0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 18.

Igazi tél van a tavasz első napjaiban is!

A kemény hideg vastag hópaplannal párosul. A Mátrában és a Bükkfennsíkon a hótakaró vastagsága meghaladja az 1 métert. A merész túrázók saját biztonságuk érdekében megfelelő öltözetben, eszközökkel és teli hátizsákkal induljanak útra.

A Mátra és a Bükk erdeiben működő sípályák teljes erőbedobással működnek, a Kékesre és Mátraszentistvánra kanyargó utakon nagy forgalomra lehet számítani a hétvégén.

Ebben az időszakban az EGERERDŐ Zrt. az erdei vadak etetésére még nagyobb figyelmet fordít. A vadgazdálkodási feladatokat végző szakemberek több szemes és szálas takarmányt helyeznek ki az etetőkön, hogy a vadak minél nagyobb biztonsággal tudjanak élelemhez jutni.

Programajánló – Kiállítások

A hazai erdőgazdaságok az Utazás Kiállításon várják a természet szerelmeseit. A kiállításra több új kiadvány is megjelent, például az erdő-mező szálláshelyeit bemutató négy kötetes új prospektus, melyben – az országot négy tájegységre osztva – sok-sok szállásajánlat található. A Erdei Vándor program után érdeklődők a kiállításon is belekóstolhatnak a táborozás élményeibe. Akik az erdei kirándulásukat vasutazással is szeretnék összekötni, azok egy közös kisvasutas kiadványt is beszerezhetnek a Hungexpo A pavilonjának 208-as erdőgazdasági standján.

Az újdonságokról Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos és Ugron Ákos állami földekért felelős helyettes-államtitkár számolt be sajtótájékoztató keretében.

Szálláhely

A már foglalható Pazsagi Turistaház a hétvégén a Bükki Kilátások túrázóit meleg teával várja, mint a verseny egyik frissítőpontja. A foglalás továbbiakban is a www.erdeiszallas.hu oldalon keresztül lehetséges.

Vadászati korlátozások

Véget ért a társas vadászatok fő szezonja, de egyéni vadászatokra a továbbiakban is lehet számítani. A még rövid nappalok miatt viszont kérjük, hogy az erdőlátogatást 9 és 16 óra közé tervezzék!

Kisvasutak

Indulhat a visszaszámlálás, hiszen március 15-től újra jár a Mátravasút és a Felsőtárkányi Állami Erdei Vasút. Addig viszont csak a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút üzemel, mely menetrend szerint közlekedik a hófödte Szalajka-völgyben.

Elkészült a 2018-as Nyuszivonat programja, már lehet jelentkezni!

Biztonságos havas hétvégét kíván az EGERERDŐ Zrt.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. közszolgálati közlemény