0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Fotótábor erdőjáróknak

Az EGERERDŐ Zrt. amatőr fotós kollégáinak fotótábort szervezett. Az erdőkben csodálatos világ tárul elénk, ami sok kollégát, köztük számos erdészt inspirál a mindennapi fotózásra.

Manapság bármerre járunk, bármit is látunk, fotózunk. Éppen azzal, ami kezünk ügyébe akad, legyen szó az életünk bármely területéről. A szép naplemente, a hófödte hegycsúcs vagy a nyaralás emlékezetes pillanatai mellett sokszor hétköznapi témák is lencsevégre kerülnek, hiszen sokan még a vacsorájukat is lefényképezik.

Ezekkel a képekkel megörökítünk egy-egy pillanatot, melyeket visszanézve felidézhetjük az emlékhez fűződő érzelmeket is. De tényleg csak az exponáló gomb megnyomását jelentené a fotózás? Természetesen nem, hiszen a fotográfia ennél sokkal többet jelent, ami mára elismert művészeti ággá fejlődött.

Az EGERERDŐ Zrt. által gondozott erdőkben csodálatos világ tárul elénk, ami sok kollégát, köztük számos erdészt inspirál a mindennapi fotózásra. Akinek munkahelye az erdő és meglátja ennek szépségét, azok közül többen autodidakta módon megtanulták a fotózását.

A lelkes kollégák fotóit néhány fórumon megjelenteti az EGERERDŐ Zrt.. Gondoljunk csak a Facebook oldalon szereplő képekre, melyen a reggeli árnyjáték, a nyíló virág vagy a frissen kivágott fa bütüjének játékos rajzolata jelenik meg.

Ahhoz, hogy az élményképek a szebbnél még szebbek és érzelemdúsabbak legyenek, fontos, hogy a kép minősége, élessége, a kompozíció beállítása is tökéletesebb legyen. Ezt felismerve született meg az ötlet, hogy az EGERERDŐ Zrt. amatőr fotós kollégáinak fotótábort szervez.

A lelkes fotós csapat április második hétvégéjén gyűlt össze a Pazsagi turistaházban, ahol a fotóművészet rejtelmeibe Demeter Pál, a Heves Megyei Fotóklub elnöke és Kállay László fotóművész avatta be az erdőgazdaság kollégáit.

A tábor első hétvégéjén az alapismeretek, a gépek beállítási lehetőségei mellett a kompozíció készítés fő szabályai és a makrózás volt napirenden, de a tábor sok színes témával május elején tovább folytatódik.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény