0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Idén Egerbe költözött a VinAgora Nemzetközi Borverseny

A Vinagora Nemzetközi Borversenyt 19 alkalommal rendezik meg június 16. és 18. között Egerben, ahová tizenhárom országból összesen 548 bort neveztek.

A világ minden tájáról küldhettek bormintákat, és ez évben több mint félszáz minta érkezett bírálatra, ami azt igazolja, hogy mind a hazai, mind a külföldi borászok körében elfogadott és elismert ez a verseny – mondta Zilai Zoltán, a VinAgora igazgatója.

A megmérettetést minden évben más helyszínen rendezik meg – az idén Egerre esett a választás. Ez alkalommal az egri borászokra szeretnék felhívni a figyelmet, és a szervezet meghívására több egri borász is részt vett a bírálatban.

A zsűriben 19 ország képviseltette magát, többek között libanoni, olasz, svájci, szlovén, cseh, angol, román bírálók is részt vettek. A közös bírálat alkalmat ad a szakmai megbeszélésekre és kapcsolatok ápolására is.

A borászok fehér, vörös, rozé és habzóborok kategóriában küldhettek mintákat. A bírálóknak nem lesz könnyű dolga, hiszen 548 borminta érkezett bírálatra, ebből 438 Magyarországról, 114 pedig a világ  minden tájáról. Az európai országokon kívül megmérettetik boraikat például tajvani, és uruguayi borászok is.

Az eredményhirdetést egy hét múlva tartják.  

 

Forrás: magyarmezogazdasag.hu