0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Őzbakot fogtak Kecskemét belvárosában

Napok óta több bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy őzet láttak Kecskemét belvárosában. A rendőrök keresni kezdték és a járőrök kedd délután megtalálták a belváros egyik utcájában.

Több napja számos bejelentés érkezett a rendőrségre egy Kecskemét belvárosában fel-felbukkanó őzről. A legnagyobb közösségi oldal kecskeméti közlekedési csoportjában is megjelent egy fénykép az elsuhanó őzbakról. Hürkecz Zoltán, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a Bács-Kiskun megyei hírportál kérdésére elmondta, hogy kedden délután 4 óra körül is érkezett egy bejelentés a központban kóborló őzről.

A kerékpáros és az autós járőrök azonnal keresni kezdték, és a bejelentés után nem sokkal rátaláltak a rendőrség munkatársai:

az őz a Czollner tér melletti Kanyar utca egyik elkerített területén rekedt. A rendőrök értesítették a Kecskeméti Vadaskert szakembereit, akik nyugtatófegyverrel érkeztek a helyszínre.

Tokovics Tamás, a Vadaskert igazgatója elmondta, hogy a rendőrök hívására két fegyvertartásra jogosult szakember és az igazgatóhelyettes szállt ki a helyszínre, majd altatólövedék használata után befogták a fiatal, de kifejlett őzbakot. Az őzet hivatásos vadász szállította el a városon kívülre, ahol szabadon engedte.

Tokovics Tamás hangsúlyozta, hogy

ha valaki városba tévedt őzet lát, ne kezdje el kergetni, mert egy nagyon stresszes állatról van szó, ami belepusztulhat az erős ingerekbe.

Ilyen esetben mindig értesítsék a rendőrséget vagy a Kecskeméti Vadaskertet.

Tokovics Tamás elmondta, hogy évente többször jelzik számukra, hogy őz tévedt a városba, legutóbb néhány hónapja a Neumann János Egyetem GAMF karának területéről szállítottak el egy őzet.

Forrás: baon.hu