Back to top

Mag Norbert: Mecseki csobogás

Egy fotós, egy kép, egy történet sorozatunk következő részében Mag Norbert fotográfust mutatjuk be, aki 15 évesen fogott először fényképezőgépet a kezébe. Rögtön tudta, hogy megtalálta a hivatását.
„Lenyűgöz a természet sokszínűsége, változatossága, a színek kavalkádja, a hófedte dombos táj éppúgy, ahogyan a zöldellő erdők, és a virágba borult mezők. Minden évszaknak megvan a maga szépsége, amely megragad és megihlet."

"Szeretem megörökíteni a csodás tájat, a különleges helyszíneket, a partot mosó nyugodt folyót, avagy nyáron a viharos hullámokat a Balaton víztükrén. Munkám során rengeteg emberrel dolgozom, sokakkal életük egyik legszebb napján. Igyekszem rávilágítani arra, hogy a portréhoz, a jegyes, vagy esküvői fotósorozathoz a természet a legkiválóbb háttér, annál egyedibb környezetet aligha teremthetünk a műteremben."

Mecseki csobogás
Mecseki csobogás
Fotó: Mag Norbert

"Mikor tudomásomra jutott, hogy a Mecsek a hóolvadás következtében vízesést rejt a Kőlyuki barlangnál, tudtam, hogy ezt látnom és láttatnom kell. Lenyűgöző kép tárult elém. A kibontakozó tavasz, a fehér hópaplan vízesésként való megjelenése szemlélteti a természet folyamatos változását, a csodálatos körforgást, amely körülölel bennünket."

Mag Norbert fotográfus a szenvedélyének él immár több mint 10 éve. Először 15 éves korában fogott a kezébe fényképezőgépet, és már akkor tudta, hogy fotós szeretne lenni. A középiskolát követően kitanulta a szakmát, majd ismereteinek bővítése érdekében grafikusként végzett. Azóta is járja az országot, hogy minél több természeti csodát megörökíthessen. Szeretné megmutatni az embereknek, hogy fotográfus szemmel milyennek látja a világot. Fő tevékenysége az esküvőfotózás, de a párok „nagy napját” is előszeretettel örökíti meg természetközeli helyszíneken, ahogyan a kreatív fényképek legnagyobb része is ott készül.

Sorozatunkban a természetből ellesett ritka, avagy különös pillanatokra szeretnénk ráirányítani a figyelmet. A kép­hez ter­mé­sze­tesen mindig tartozik egy fotós, a párosukat pedig gyakran egy izgalmas történet köti össze.

Forrás: 
A Mi Erdőnk
Ezt a cikkünket és a témában további cikkeket a A Mi Erdőnk 2018/2 számában olvashat.

Népszerű agrárszaklapok

Ezeket olvasta már?

Már turistaúton is megközelíthető a pilisszántói Kőfülke

Új szakaszokkal bővült a Pilisi Parkerdő területén futó 1000 kilométeres turistaút-hálózat. A helyi önkormányzat és a Pilisi Parkerdő Zrt. együttműködésének eredményeként a Piliscsabai Természetjáró Egyesület önkéntesei új jelzéseket festettek fel.

A „póktej” táplálóbb mint a tehéntej

Mikroszkóp alatt megvizsgálták az anyapókot, gyengén megnyomták potrohukat. Néhány csepp krémes, fehér folyadék jött ki belőlük, valami olyasmi, ami ránézésre nagyon hasonlított az emberi vagy emlős tejre.

Ismét Túrkevét választották a baglyok fővárosuknak

Magyarországon Túrkeve számít a baglyok fővárosának. A téli hónapokban ezernél is több bagoly tölti itt a napokat. A hideg idő beköszöntével már idén is megjelentek a nagyobb fákon, s a helybéliek ismerősként köszöntik őket.

Módosítana a földforgalmi előterjesztésen a törvényalkotási bizottság

A föld jövedelemtermelő képességét is figyelembe kell vennie a helyi földbizottságoknak az adásvétel véleményezésekor, erről fogadott el módosító indítványt csütörtökön az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága.

Újra Zambó Péter az OEE elnöke

Megtartotta tisztújító küldöttgyűlését az Országos Erdészeti Egyesület (OEE). A gyűlésen a küldöttek 2010 után immár a harmadik ciklusra választották meg az egyesület elnökének Zambó Pétert.

Fákat ajándékoz Cserkeszőlő erdésze a helyieknek

Egy helyi erdész önszorgalomból gyűjtött magokat, melyeket a saját portáján nevelt fává. Már három évesek a csemeték, és ideje, hogy végleges helyükre kerüljenek.

KSH: kevesebb termőföld magasabb áron cserélt gazdát tavaly

Kevesebb termőföld cserélt gazdát tavaly, mint az előző évben, miközben az árak emelkedése - az előző évinél lényegesen kisebb ütemben - folytatódott, és a földbérleti díjak is nőttek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összefoglaló kiadványából.

Fában megelevenedő történelem

A kerítésen belépve, ösztönösen a gyerekkoromban gyakran emlegetett felirat jutott az eszembe: tiszta udvar, rendes ház. Nagy dicsőség volt hajdanán, ha valakinek a háza falán ilyen tábla díszelgett. Kiskanizsán, Wegroszta Zoltánéknál nemcsak a ház és az udvar rendezett és tiszta, hanem bizony a fafaragó műhelyben is példás rend uralkodik.

Interaktív tanösvény a Hármashatár-hegyen

A budapesti Hármashatár-hegy oldalában futó Guckler Károly-sétányon épített 3,5 kilométer hosszú, 14 interaktív táblát tartalmazó tanösvényt a Pilisi Parkerdő Zrt. 15 millió forint saját forrásból. A beruházást a természetjárók, valamint terepfutók által egyaránt kedvelt sétaút 100 éves évfordulója alkalmából adták át.

Nemcsak az erdőterület, a tűzveszély is nőtt a mediterránban

A mediterrán erdőterületek 2 százalékkal nőttek 2010 és 2015 között, a nagyságrendileg Szlovénia területével megegyező, 1,8 millió hektáros bővülésről az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) és a Plan bleu – Kék terv a mediterrán erdők helyzetéről szóló közös jelentésében olvashatunk.