0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Az ünnepi hétvégén is élményekkel vár az erdő

A hétvégén újra kánikulára számíthatunk. A hűvösödő hajnalokat, akár 30 fokos nappali hőmérséklet, szikrázó napsütés is követheti. Érdemes kihasználni a hosszú hétvégét egy nyárzáró kirándulásra. Két hét és indul a suli!

Vándortábor 2018

Szombaton hagyja el az utolsó erdei vándor csapat a Mátrát. Nyár elejétől közel 500 fő lelkes túrázó tette meg a több mint 60 km-es megerőltető távot, több száz méteres szintkülönbséget leküzdve.

A beszámolók alapján a mátrai útvonal különleges élménye a két nomád tábor, ahol

az erdő mélyén felállított sátorban, víz, villany nélkül töltöttek el egy estét a táborlakók, melyet a gyerekek rendkívül élveztek.

Az egy hetes túrákon a csapattagok a WIFI helyett a természetre, az erdő neszére hangolódtak és megtanultak egymásra és lépteikre figyelni.

Szilvásvárad = élmények a köbön

Augusztus 20-ához kötődő programkavalkád fogadja a térségbe érkező vendégeket.

Az új kenyér és az államalapítási ünnepek mellett Szilvásváradon több ezer vendéget várnak a Lipicai Lovasközpont átadására és kísérőrendezvényeire.

Mivel 2018 a Családok éve, ezért az Emberi Erdőforrások Minisztériuma családi napot szervez a Szilvásváradi Állami Erdei Vasút végállomásán, a Gloriette-tisztáson, melyen az EGERERDŐ Zrt is részt vesz erdészeti játszóházával. 14 órától minden játékos kedvű kirándulót várunk szeretettel!

Erdészeti Nyílt Nap

Már több száz gyerkőc részvételét regisztráltuk az Erdészeti Nyílt Napokra, melyet Egerben 2018. szeptember 4-én, kedden, Mátrafüreden pedig 2018. szeptember 28-án, pénteken tartunk!

Ízelítőként az állomások témáiból:

♦ Erdei melléktermékek: A faanyagon kívül nagyon sok hasznos dolgot ad nekünk az erdő, pl.: erdei gyümölcsöket, gombákat, vesszőt, fenyőlombot tobozt és még sorolhatnám. Ezek a kincsek mind megjelennek az Egri Erdészet standján.

♦ Vadgazdálkodás: Az erdőben élő vadak életével és a hozzájuk kapcsolódó feladatokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek a vadász kollégák által összeállított standon. A kiállított trófeák, preparátumok, élő vadászkutyák és a vadászíjak mindig nagy sikert aratnak.

♦ Fatermékek: Az erdő nemzeti kincsünk, a belőle származó faanyag minden egyes részét felhasználjuk. Sokszor nem is gondolnánk, hogy milyen sokféle tárgy készül belőle, ami a hétköznapi életünkkel összefonódik. Játék, bútor, ajtó, ablak, parketta, papír, stb. Ahhoz, hogy ezek a termékek elkészülhessenek sok-sok munkafázison kell átesniük., melyre rávilágítanak a Mátraparkett üzemünk kollégái!

Regisztráció:

Egri rendezvényre: rendezveny@egererdo.hu

Mátrafüredi rendezvényre: Mátravasút forgalmi iroda: +36 (37) 312-447 telefonszámon

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény