0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Íjászatban, teniszben, de még ultiban is versengtek az erdészek

Erdészek, könyvelők, erdei iskola vezetők közös célért eveztek a hétvégén a XXII. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapokon, Esztergomban. Bár az evezésben nem aratták le a babérokat, mégis sikerült az EGERERDŐ Zrt. lelkes csapatának felküzdenie magát a dobogó legfelső fokára a szakmának szóló sportversenyen.

A mátrai és bükki erdészek számos sportágban indultak és állhattak a dobogóra. Legtöbb érmet az íjászat különböző ágaiban (tradicionális, csigás és vadászreflex) gyűjtötték be a kollégák, férfi és női kategóriában is. A lövészetben gyakorlott szakembereink közül, vadászati előadónk, ifj. Nagy Károly állhatott fel a dobogó 3. fokára.

Emellett a teniszben, úszásban, a dartsban és a kártyajátékok közül, az ultiban is jeleskedett a csapat.

A kevesek által ismert mölkky játékban is sikerült egy érmet bezsebelnie Mészáros György erdész kollégánknak. Az arany, ezüst és bronz egyéni helyezéseknek köszönhetően a összetartó kollektíva büszkén állhatott fel a csapatversenyben a dobogó legfelső fokára. A csapat nevében a rangos sportesemény szervezését hálásan köszönjük a szervező Pilisi Parkerdő Zrt.-nek. Esztergom hangulatát, a Duna part csodálatos képét és a sportsikereket a résztvevők egy életre megőrzik emlékeikben.

Ezzel egy időben, augusztus 25-én, szombaton az itthon maradtak az EGERERDŐ Zrt. által támogatott három csapatnak szurkolhattak a bükkzsérci Regionális Favágó Versenyen. Az egyik legveszélyesebb és legnehezebb foglalkozás, a fakitermelés, ezért az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. által szervezett verseny fő célja, hogy felhívja a figyelmet a balesetek megelőzésének fontosságára.

A hagyományos versenyszámokban a Felsőtárkányi Erdészet csapata, a Parádfürdői Erdészet csapata és a Szilvásváradi Erdészet által támogatott Óbükk Kft. csapata mérette meg magát.

A versenyzőknek először a motorfűrész szerelésben kellett megmutatni ügyességüket, majd következtek az izzasztóbb versenyszámok. A döntés, kombinált darabolás, gallyazás, hosztolás, hasítás kombinált feladatban a versenyzőknek jól szervezett munkát kellett végezniük, hogy a biztonságra törekedve a legrövidebb idő alatt el tudják végezni a munkát.

Itt is pozitív eredmények születtek, hiszen a bronzérmet a Parádfürdői Erdészet csapata nyerte meg, míg a dobogó legfelső fokára az Óbükk Kft. csapata állhatott. A dobogós csapatok szeptember 8-án folytatják a versengést a Bábolnai országos döntőben. A felkészüléshez sok erőt, kitartást kívánunk, a versenyhez pedig sok sikert!

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény