0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Tóparti fakunyhó Orfűn

A Mecsek-hegység északi völgyében fekvő Orfű és a hozzá kapcsolódó kis falvak, tavak valódi kincseket rejtenek. A gazdag természeti környezet, a folyamatosan bővülő szolgáltatások, a sport- és rekreációs lehetőségek, valamint a kulturális értékek elkényeztetik a kikapcsolódni és üdülni vágyó látogatókat.

A Pécstől 15 kilométerre lévő faluban a tórendszer első tagja, a kéthektáros Orfűi-tó (vagy helyi nevén Kistó) csendes partján bújik meg a Mecsekerdő három faháza, melyek szomszédsága idén egy egyedi jellegű fa építménnyel gazdagodott. A különállóan (is) bérelhető turistaszállás rendelkezik a legszükségesebb felszerelésekkel. Az izgalmas nyitott pihenőtér fölötti, fagerendákra ácsolt házikóban kettő kétágyas szobát alakítottak ki, ahol hálózsák helyett friss ágynemű is fokozza a kényelmet. A szobák alatt nagy szabadtéri étkező és konyhasarok található, mosogatóval és főzőlappal, valamint egy kis fürdőszoba, de a körbekerített tágas udvaron tűzrakó hely és játékok is vannak.

A horgászat szerelmeseinek kedvez, hogy a szállás közvetlenül a vízparton helyezkedik el, de a másféle kikapcsolódásra vágyó társaságok sem unatkoznak majd.

Közvetlen közelben homokos strand és gyerekbarát szolgáltatások, valamint egy korhű gépekkel helyreállított malom és múzeum is található. A malmot az Orfűi barlang Vízfő-forrásából eredő kis patak működteti, amellett, hogy a környék tavait is frissen tartja és táplálja. Az itt elterülő Nyugat–Mecsek Tájvédelmi Körzetben számos túraútvonal és látnivaló csábít a természeti értékek felfedezésére, akár gyalogolni, kerékpározni, csónakázni vagy lovagolni támad kedvünk. De az egyébként csendes településen több strand, és modern aquapark is várja a látogatókat, valamint különböző vízi sportok is űzhetők.

A faházakkal ellentétben a kunyhó nem fűthető, és az időjárás függvényében márciustól november elejéig foglalható.

Jelentkezés, bővebb tájékoztatás:

E-mail: turizmus@mecsekerdo.hu
Cím: 7677 Orfű, Ady E. u. (hrsz. 549.)
GPS: 46.143639 18.156231

Forrás: A Mi Erdőnk