0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 29.

Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!

Az Erdők Hete címben szereplő jelmondata összefoglalja az 1997 óta évente megszervezett eseménysorozat fő céljait. Az idei, XVII. Erdők Hete rendezvénysorozat szeptember 30. és október 6. között várja színes programjaival az érdeklődőket szerte az országban.

A rendezvény a Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát és az emberek életében betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. Mindezt az erdőket legjobban ismerő, szakavatott vezetők, az erdészek segítségével, akik napi munkájuk csodáit osztják meg az érdeklődőkkel.

Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indított a útjára, ezért a programok alapját az erdészeti erdei iskolák tananyaga, módszertana adja. A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett ma már erdei koncert, sportverseny, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot. A programok az ország minden részén számos látogatót vonzanak.

A rendezvénysorozat megtartásáról 2009 óta az erdőtörvény rendelkezik, idei témájaként az erdők turisztikai, közjóléti szolgáltatásainak bemutatását tűzte ki célul a vidékfejlesztési miniszter. A korábbi évek hagyománya és sikeres szervezése alapján a miniszter felkérésére az Országos Erdészeti Egyesület szervezőként közreműködik a mintegy száz helyszínen zajló eseménysorozat összehangolásában.

A XVII. Erdők Hete nyitórendezvényét szeptember 27-én Kecskeméten, a Nyíri erdőben rendezik a KEFAG Zrt. fenntartásában működő Vackor Vár Erdészeti Erdei Iskola 10 éves jubileumával összekötve. A programsorozat keretében emlékeznek meg a visegrádi Madas László Erdészeti Erdei Iskola alapításának 25 éves évfordulójáról is, amely a legrégebbi hazai erdei iskola.

www.erdokhete.hu

Forrás: