0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Családbarát munkahely a Bakonyerdő Zrt.

Nyolcadik alkalommal hirdette meg a családbarát munkahely pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A pályázat egyszerre díjazza és elismeri a munkahelyek már létező és tervezett családbarát intézkedéseit és fejlesztéseit. Az idei nyertes pályázók egyike a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt., Veszprém megye egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Ma már versenyképességi tényező a családbarát szellem a munkaerőpiacon, keresettek azok a cégek, ahol tekintettel vannak a dolgozók családi életére, hangsúlyozta a díjátadó ünnepségen Novák Katalin. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a családbarát munkahelyeken kevesebbet kellene dolgozni, rövidebbek a munkanapok, hosszabbak a hétvégék, ám a dolgozók hatékonyabbak tudnak lenni, ha támogatást kapnak családi életükhöz, tette hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. 

A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. jelenleg 575 főt foglalkoztat. Ebből 245-en házasok, és a munkavállalóknak összesen 504 gyereke van.

A dolgozók csaknem fele tehát házasságban él, és csaknem mindegyikükre jut egy gyermek.

Ezek a számok ösztönözték a cégvezetést, hogy összegyűjtsék a már meglévő intézkedéseket, programokat, amelyek vélhetően hozzájárultak ezek létrejöttéhez, és megvitassák azokat az ötleteket, terveket, javaslatokat, amelyek segítségével tovább javíthatják a dolgozók komfortérzetét, munkahely iránti lojalitását, a munkahelyi légkört, és megkönnyíthetik a munkavállalóknak a mindennapi feladatok megoldását.

A családbarát munkahely címhez illően, a Bakonyerdő Zrt.-nél minden évben szerveznek Mikulás ünnepséget a munkavállalók gyermekeinek. A cég támogatásával és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány közreműködésével idén harmadszor tartottak Koloska-völgyi misét. Böjte Csaba ferences szerzetes 2016-ban kis Jézus szobrot ajándékozott a Bakonyerdő Zrt.-nek, melyet 2017 júliusában a Koloska-völgyben fel is szentelt. Böjte atyának az volt a célja, hogy legyen egy olyan hely a családok számára az erdőben, ahol imádkozhatnak a gyermekeikért. 

Ötödik éve látja vendégül a Bakonyerdő Zrt. Sárosfőn a CAC pásztor- és juhászkutya-kiállítást. A rendezvényt a Bakonyerdő Zrt. családjain kívül a környék településein élők is szívesen látogatják. A kutyakiállításon a Bakonyerdő Zrt. olyan egyéb szolgáltatásokat is kínál, mint például erdei iskolai foglakozások, játékok. A társaságnál élhetnek a dolgozók a rugalmas munkaidővel, részmunkaidővel. Családjaikkal kedvezményesen vehetik igénybe a társaság üdülési lehetőségeit, Egészségük megőrzése érdekében, preventív jelleggel részt vehetnek egészségügyi szűréseken. 

A következő évek céljai közt szerepel ezek mellett a vállalat anyaság politikájának a kidolgozása és megvalósítása, a Baba kelengye program, tervezik játszósarok kialakítását a központi irodaházban,  a dolgozóik iskolás korú gyermekeinek erdei iskolai foglalkoztató program szerveznek a szünidei időszakokban.

Forrás: Bakonyerdő Zrt.