0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. április 16.

Újra Zambó Péter az OEE elnöke

Megtartotta tisztújító küldöttgyűlését az Országos Erdészeti Egyesület (OEE). A gyűlésen a küldöttek 2010 után immár a harmadik ciklusra választották meg az egyesület elnökének Zambó Pétert.

Zambó Péter elnök értékelte az eltelt négy év sikereit, eredményeit, és a meg nem valósult terveket. Visszaidézte a jelentős egyesületi, ágazati rendezvényeket, külön kiemelve a 2016-ban rendezett történelmi jelentőségű, erdélyi jubileumi vándorgyűlést. Andrésiné dr. Ambrus Ildikó, az OEE technikus alelnöke kálnoki Bedő Albert halálának 100. évfordulója kapcsán tartott – legnagyobb erdész elődünk egyesületi és szakmai munkásságát – méltató megemlékezést.

Kiss Csaba, az Erdészettörténeti Szakosztály elnöke a Selmecbányai Akadémia Sopronba költözésének történelmi tényeit, az első világháborús hátteret, a költözés személyeit és eseményeit idézte meg archív felvételeken, a Magyar Királyi Bányászati és Erdészeti Főiskola, az erdészeti felsőoktatás Magyarországra való menekülésének 100. évfordulója alkalmából.

Az ünnepi emlékezések után a minisztérium árkádsorán Zambó Péter elnök és dr. Bitay Márton államtitkár megkoszorúzta kálnoki Bedő Albert mellszobrát. A gyűlésen a küldöttek 2010 után immár a harmadik ciklusra választották meg az Országos Erdészeti Egyesület elnökének Zambó Pétert. A most megválasztott elnök által felkért szűkebb egyesületi vezetést Andrésiné dr. Ambrus Ildikó technikus alelnök, Kiss László általános alelnök, Pintér Csaba magánerdős alelnök és Haraszti Gyula az Erdészeti Lapok Szerkesztőbizottságának elnöke alkotja majd. Az Ellenőrző Bizottság elnöke Bak Julianna lett.

 

Forrás: oee.hu