0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Havas lesz az első újévi hétvége az erdőben

A december még sok napsütést és enyhe időt hagyott maga után, de hétvégétől már hóra, kemény nappali és éjszakai fagyokra is számíthatunk! A saját biztonsága érdekében egyedül, réteges ruházat, megfelelő lábbeli és feltöltött mobiltelefon nélkül senki ne vágjon neki az erdőnek.

Évkezdet az erdőn

A fakitermelések nem álltak meg decemberben, hiszen az állami hatóságok által engedélyezett fahasználatok már előre beütemezett rend szerint folytatódnak, így az új év első munkanapján ismét felzúghattak a fűrészek, kihordók, traktorok.

Az új naptári évben is folytatódnak a társas vadászatok. A hétvégén, 2019. január 5-én a Szilvásváradi Erdészet területén társas vadászatot tart az EGERERDŐ ZRT, Nagyvisnyó községhatárban. A csatolt térkép szerint a zöld kereszt jelzést érinti a vadászat, mely látogatását 8 és 16 óra között korlátozza az erdőgazdaság. Megértésüket és együttműködésüket előre köszönjük!

 

Kisvonatok

Az EGERERDŐ Zrt. kisvasútjai januárban téli álmot alszanak, azaz csak látszólag, hiszen fontos karbantartási munkákat végeznek az erdészet munkatársai, hogy a szezon gördülékenyen indulhasson. Szilvásváradon az első járattal február első hétvégéjén utazhatnak először a kirándulók, de Felsőtárkányban és a Mátravasúton március 15-én indulnak az első járatok.

Forrás: EGERERDŐ Zrt. sajtóközlemény