0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 19.

Vadkerítéssel védik a földeket Zalában

A dél-zalai Beleznán a Start munkaprogram keretében a lakók kertjeit két kilométer hosszan vadkerítéssel védi az önkormányzat.

A dél-zalai településen a Start munkaprogram keretében a lakók kertjeit két kilométer hosszan vadkerítéssel védi az önkormányzat. Bődör István polgármester a zaol.hu-nak elmondta: 2,5 millió forintból két szakaszon húzták fel a speciális drótkerítést. A Petőfi utca végén 1,2 kilométeren 60-70 gazda kertjét és földjeit óvják meg az arra vonuló őzektől és szarvasoktól. A Dózsa utcában pedig 800 méteren ugyanígy védekeznek.

Az elmúlt időszakban az ott élők olyan jelentős anyagi kárral szembesültek, hogy inkább már nem is művelték meg a területeiket, hiszen a vadak szinte azonnal letarolták azokat

– folytatta a településvezető. – Az önkormányzat ugyan megépítette a kerítést, ám ennek karbantartása, az esetleges rongálások javítása az ott élők dolga lesz. Természetesen ha ehhez segítségre van szükségük, akkor szívesen segítünk, viszont szeretnénk bő húsz évre megoldani ezt a fajta problémát.

Forrás: zaol.hu