0,00 HUF

Nincsenek termékek a kosárban.

2024. március 28.

Online agrároktatás Afrikában

Kiemelten foglalkozik a mezőgazdasággal Afrika legnagyobb e-learning konferenciája, és várhatóan a kisvállalkozóknak szóló online tananyagokban is egyre hangsúlyosabban jelenik meg az agrárismeret. Az okostelefonok és tabletek terjedésével ez rendkívül hatékony módszer az afrikai gazdák oktatására.

Mezőgazdasági szekcióval egészül ki az eLearning Africa októberi konferenciája, amely a legnagyobb szakmai rendezvény az online tanulás és a kisvállalkozások tudásmenedzsmentjének témakörében a fekete kontinensen. Az idei évben az agrárium lesz a kulcsfontosságú téma – számol be az entrepreneur.com kisvállalkozási szakportál.

Az online tanulás, vagy e-learning módszerével a technológia adta lehetőségek segítségével egyre fontosabbá válik a vállalkozói ismeretek ilyen módon való terjesztése a harmadik világban, így Afrikában is.

A mezőgazdaság kulcsfontosságú szektornak számít Afrikában, hiszen a kontinens dolgozóinak mintegy 40 százaléka ezen a területen tevékenykedik, és a munkavállalók között mintegy 70 százalékra tehető a nők aránya. A modern kommunikációs technológiák, elsősorban az egyre olcsóbb okostelefonok és tabletek terjedése, valamint a mind jobb internetpenetráció révén továbbá remekül lehet terjeszteni ismereteket az agráriumot illetően is. Az árakkal, piacokkal, üzletfejlesztéssel kapcsolatos ismeretek így éppúgy utat találnak a gazdálkodó kistermelőkhöz, mint a növénytermesztéssel, állattenyésztéssel, klímavédelemmel kapcsolatos tudás, vagy akár a növény- és állatbetegségekkel szembeni védekezés módjai.

Afrika természeti adottságai és földterületei kiválóak, így a mezőgazdaság fejlesztésével, infrastrukturális beruházásokkal és a tudás megosztásával potenciálisan nagy szereplő lehetne a világ élelmezésében.

Az elmaradott technológiai színvonal és a szétaprózott, nem túl hatékony termelés megváltoztatása azonban nehéz feladat.

Forrás: enterpreneur.com