Back to top

Szálláshelyek

Porrog
Igazi kikapcsolódás, feltöltődés várja mindazokat, akik az Ágneslaki Vadászház és Ökoturisztikai Centrumba látogatnak. Festői tájon, kellemes környezetben, családias hangulatú panzió várja vendégeit. A vadászház somogy megye nyugati szélén, a Zalai dombvidékek lábánál, egy halastavakkal és erdőktől körbevett félszigeten, az Inkey báró által létesített nyolc hektáros arborétum közepén található.
Csokonyavisonta Alexandra puszta
Alexandra-puszta nevét gróf Széchenyi Imre feleségétől, gróf Sztáray-Szirmai Alexandrától kapta. A grófnő emlékére a 2009. november 17-én felavatott vadászházat is róla nevezték el. Maga a vadászház az erdő szívében, festői környezetben várja kedves vendégeit.
Ságvár
A Balaton déli partján fekvő Szántódtól 18 kilométerre található ez a dombvidéki erdőktől ölelt völgyben meghúzódó elegáns kis vadászház. A Balatonhoz való közelsége számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál a vendégeknek.
Lengyel-Annafürdő
Lengyel-Annafürdő a Tolnai-hegyhát déli részén, az egykori Apponyi grófok kedvelt üdülőhelyén, Lengyel község szélén helyezkedik el, csodás erdei környezetben. A közel 100 hektáros, természetszerű erdőgazdálkodási módszerrel kezelt parkerdő közepén, öreg bükkfák tövében ered az Annaforrás, mely a Kőris-völgyi patakot és azon keresztül az erdővel körülvett pihenőtó természetes vízellátását biztosítja.
Varbó-Fónagyság
A bükki Kis-fennsík sűrű erdejének mélyén egy tágas tisztásra találhatunk. A lombok alatt üde vizű patak csordogál, víztükréből hallgatag faóriások köszönnek ránk. Ebben az elbűvölő környezetben, Fónagyságon áll a Bagoly-vár Erdészeti Erdei Iskola. Varbó községtől csupán 3 km-re fekszik, aszfaltúton közelíthető meg.
Bánk
A Bánki tó mellett magas színvonalon kialakított igényes vadászházunkban a kellemes kikapcsolódásról 6db pótágyazható kétágyas szoba, 24 fős konferenciaterem, hatalmas füves kert, és zárt udvarának belsejében kialakított grillező gondoskodik.
Kisgyőr
A Bükk hegység déli lábánál, csodás erdei környezetben áll a Bekénypusztai Ökoház, mely a természet iránt érdeklődő vendégek számára kitűnő szálláshely. Bár Miskolctól mindössze 20 km-re található, a nagyváros közelségének nyoma sincs: friss levegő, madárdal, csend és nyugalom várja a pihenésre vágyókat.
Répáshuta
Miskolctól mintegy 30 km-re, a Bükk hegység szívében található az 500 lelket számláló település: Répáshuta. A takaros falucska az égnek törő ormok völgyében úgy bújik meg, akár a vadregényes táj parányi ékszerdoboza. A környező erdőkben és hegyi kaszálóréteken változatos életközösségeket találhatunk.
Szin
Az Aggteleki-karszt háborítatlan szegletében, a vadregényes erdőkkel övezett Szelcepusztán áll a Borz-Alom Erdészeti Erdei Iskola. A körös-körül rengeteg ezernyi faj békés otthona. Távol a települések zajától, a csendet csak madárdal, s a fák susogása töri meg. Ebben a festői szépségű, idilli környezetben a természetismereti nevelés és tanulás nem munka, csupán játékos szórakozás.
Bugac
A védett terület közvetlen közelében, jó minőségű, a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő szálláslehetőséget kínál a Bucka Szálló. Az ápolt, nyugodt környezetben, egy kis erdő szélén álló, 15 szobás szálloda nagyobb csoportok fogadására is alkalmas.