Back to top

Szálláshelyek

Lábod
Lábod és Mike között egy közel 200 hektáros halastórendszer legkisebb tavának partján, az erdőszélen található ez a vadászház, amelyben 1959-től évekig lakott és dolgozott a magyar vadgazdálkodás egyik legendás alakja, dr. Studinka László. A házat az erdei- és vízi környezet fajgazdagsága és a terület végtelen nyugalma teszi sokak által kedvelt hellyé.
Csokonyavisonta Alexandra puszta
Alexandra-puszta nevét gróf Széchenyi Imre feleségétől, gróf Sztáray-Szirmai Alexandrától kapta. A grófnő emlékére a 2009. november 17-én felavatott vadászházat is róla nevezték el. Maga a vadászház az erdő szívében, festői környezetben várja kedves vendégeit.
Kaposgyarmat
Kaposvártól délre, a zselici dombvidék erdővel borított dombvidékén egy háromhektáros horgásztó partján található ez a kicsiny, de igen hangulatos vadászház. A vadászati örömöket kereső emberek mellett ideális a családi körben kikapcsolódni vágyók számára is.
Porrog
Igazi kikapcsolódás, feltöltődés várja mindazokat, akik az Ágneslaki Vadászház és Ökoturisztikai Centrumba látogatnak. Festői tájon, kellemes környezetben, családias hangulatú panzió várja vendégeit. A vadászház somogy megye nyugati szélén, a Zalai dombvidékek lábánál, egy halastavakkal és erdőktől körbevett félszigeten, az Inkey báró által létesített nyolc hektáros arborétum közepén található.
Zselickisfalud
Kardosfa – a valamikori Esterházy erdészlak, majd vadászház – a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. egyik, a Zselici dombvidék 8.300 hektár nagyságú vadászterületén, a Zselici Tájvédelmi Körzetben, Kaposvártól 20 km-re található. A táj rendkívül változatos, az erdő egy összefüggő egységet alkotva szinte a rengeteg érzetét kelti.
Lábod
Az erdei iskola egész évben várja a csöndre, nyugalomra, tiszta levegőre, a természet szépségeire és különleges élményekre vágyó látogatóit. A somogyi erdők ma is meghatározzák e vidék jellegét. A Sziágyi Erdei Iskola Somogy megye déli részén, a rinyabesenyői erdőtömb mélyén áll. Az iskola épülete egykor, a Festetics uradalom idején (1932-ben), erdészlaknak épült.
Ságvár
A Balaton déli partján fekvő Szántódtól 18 kilométerre található ez a dombvidéki erdőktől ölelt völgyben meghúzódó elegáns kis vadászház. A Balatonhoz való közelsége számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál a vendégeknek.
Böhönye
Nagyatádtól északra Böhönye és Vése falvak között félúton, egy erdei tisztáson található ez a külső megjelenésében és belső igényességében is egyszerű vadászház. A sokféle erdei nagyvad miatt természet- és vadfotósok is gyakran látogatják a területet.
Karád
A Balatontól alig 15 kilométerre, Karád községtől északra található ez a kis, egyszerű, de mégis sokak által kedvelt hely. A vadászat mellett a közeli Balaton és számos kirándulási lehetőség is várja az ide látogatókat.
Lábod Nagysallér Puszta
Lábod és Rinyabesenyő között az erdőktől körbeölelve fekszik a modern, kényelmes és egyben bensőséges vadászház. Külön érdekessége a pusztának a Vadászmúzeum,