Back to top

Szálláshelyek

Ágnes Ökoturisztikai és Vadászház
Porrog
Igazi kikapcsolódás, feltöltődés várja mindazokat, akik az Ágneslaki Vadászház és Ökoturisztikai Centrumba látogatnak. Festői tájon, kellemes környezetben, családias hangulatú panzió várja vendégeit. A vadászház somogy megye nyugati szélén, a Zalai dombvidékek lábánál, egy halastavakkal és erdőktől körbevett félszigeten, az Inkey báró által létesített nyolc hektáros arborétum közepén található.
Alexandra Vadászház
Csokonyavisonta Alexandra puszta
Alexandra-puszta nevét gróf Széchenyi Imre feleségétől, gróf Sztáray-Szirmai Alexandrától kapta. A grófnő emlékére a 2009. november 17-én felavatott vadászházat is róla nevezték el. Maga a vadászház az erdő szívében, festői környezetben várja kedves vendégeit.
Ságvár
A Balaton déli partján fekvő Szántódtól 18 kilométerre található ez a dombvidéki erdőktől ölelt völgyben meghúzódó elegáns kis vadászház. A Balatonhoz való közelsége számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál a vendégeknek.
Lengyel-Annafürdő
Lengyel-Annafürdő a Tolnai-hegyhát déli részén, az egykori Apponyi grófok kedvelt üdülőhelyén, Lengyel község szélén helyezkedik el, csodás erdei környezetben. A közel 100 hektáros, természetszerű erdőgazdálkodási módszerrel kezelt parkerdő közepén, öreg bükkfák tövében ered az Annaforrás, mely a Kőris-völgyi patakot és azon keresztül az erdővel körülvett pihenőtó természetes vízellátását biztosítja.
Varbó-Fónagyság
A bükki Kis-fennsík sűrű erdejének mélyén egy tágas tisztásra találhatunk. A lombok alatt üde vizű patak csordogál, víztükréből hallgatag faóriások köszönnek ránk. Ebben az elbűvölő környezetben, Fónagyságon áll a Bagoly-vár Erdészeti Erdei Iskola. Varbó községtől csupán 3 km-re fekszik, aszfaltúton közelíthető meg.
Bánk
A Bánki tó mellett magas színvonalon kialakított igényes vadászházunkban a kellemes kikapcsolódásról 6db pótágyazható kétágyas szoba, 24 fős konferenciaterem, hatalmas füves kert, és zárt udvarának belsejében kialakított grillező gondoskodik.
Kisgyőr
A Bükk hegység déli lábánál, csodás erdei környezetben áll a Bekénypusztai Ökoház, mely a természet iránt érdeklődő vendégek számára kitűnő szálláshely. Bár Miskolctól mindössze 20 km-re található, a nagyváros közelségének nyoma sincs: friss levegő, madárdal, csend és nyugalom várja a pihenésre vágyókat.
Répáshuta
Miskolctól mintegy 30 km-re, a Bükk hegység szívében található az 500 lelket számláló település: Répáshuta. A takaros falucska az égnek törő ormok völgyében úgy bújik meg, akár a vadregényes táj parányi ékszerdoboza. A környező erdőkben és hegyi kaszálóréteken változatos életközösségeket találhatunk.
Szin
Az Aggteleki-karszt háborítatlan szegletében, a vadregényes erdőkkel övezett Szelcepusztán áll a Borz-Alom Erdészeti Erdei Iskola. A körös-körül rengeteg ezernyi faj békés otthona. Távol a települések zajától, a csendet csak madárdal, s a fák susogása töri meg. Ebben a festői szépségű, idilli környezetben a természetismereti nevelés és tanulás nem munka, csupán játékos szórakozás.
Bugac
A védett terület közvetlen közelében, jó minőségű, a nemzetközi elvárásoknak is megfelelő szálláslehetőséget kínál a Bucka Szálló. Az ápolt, nyugodt környezetben, egy kis erdő szélén álló, 15 szobás szálloda nagyobb csoportok fogadására is alkalmas.