2017. április 25., kedd
A köszönti Márk nevű olvasóit!
  • Olvassa minden nap az agrárium friss híreit az MmgOnline agrárhírportálon!         Fizessen elő a Magyar Mezőgazdaságra, Magyarország egyetlen mezőgazdasággal foglalkozó hetilapjára!         Ezen a héten Növényorvos melléklet a Magyar Mezőgazdaság hetilapban!         Megjelent a Kerti Kalendárium 2017. áprilisi száma!          Megjelent a Kistermelők Lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Méhészet 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Borászati Füzetek 2017/1. száma!        Megjelent a Pegazus - a lovasok lapja 2017. áprilisi száma!         Megjelent a Kertbarát Magazin 2017/3-4. száma!       Fizessen elő Magyarország nagymúltú kertészeti szaklapjára, a Kertészet és Szőlészetre!

Élelmiszeripar

Lejárt élelmiszereket árusító üzlet nyílt Dániában
hortibiz.com
2016.03.11., péntek, 14:39

Egy új kezdeményezés nyomán megnyílt Koppenhágában az első, lejárt szavatosságú élelmiszereket árusító üzlet, amelynek sikerén még az ötletgazdák is meglepődtek.

A WeFood névre keresztelt egység polcain olyan termékek találhatók, amelyek terémszetesen nem romlottak, tehát teljesen biztonságos a fogyasztásuk, csupán sérült a csomagolásuk, szépséghibásak, vagy a szavatosságuk lejárta miatt más üzletek már nem tarthatják őket a polcon. Az üzletet Marie hercegné és a dán környezetvédelmi miniszter adták át, akik a megnyitón szót emeltek a tudatos fogyasztás mellett.
Hatalmas az érdeklődés a dánok körében, ami nem csoda, hiszen a bolti ár 50-70%-áért juthatnak hozzá élelmiszerekhez. A kezdeményezés célja a szemétbe kerülő ételek mennyiségének csökkentése: jelenleg évente közel1,3 milliárd tonna ételt dobunk ki világszerte.
Az üzlet egyébként nem csak az alacsonyabb keresetű rétegeket célozza meg, hanem azokat a vásárlókat is, akik aggódnak a túlfogyasztás és az országban keletkező élelmiszer-felesleg miatt. A boltot önkéntesek működtetik, és teljes profitja az elmaradott országokhoz kerül segély formájában.

Hírlevél

Ismerősnek jelölöm

Időjárás

MA: 
HOLNAP: 

XI. Kaposvári Állattenyésztési Napok 2017. szeptember 1-3.

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Magyar Mezőgazdaság Kft. 1141 Budapest, Mirtusz u. 2. Tel.: +36 (1) 470-0411 Postacím: 1591 Budapest, Pf. 294

Copyright © Magyar Mezőgazdaság Kft. 2009. Minden jog fenntartva!